Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Pasta met paddenstoelen, pancetta en witlof ter ere van World Pasta Day

Vandaag, 25 oktober, is het World Pasta Day! Dat betekent natuurlijk dat we vanavond een extra lekkere pan pasta op tafel zetten. Gezien de tijd van het jaar kiezen we voor een heerlijk herfstige pasta. Er gaat nu immers niets boven een hartverwarmend bord comfort food…

Op zoek naar een lekker pastarecept belanden we op de website van HelloFresh, waar een bord rigatoni met een romige paddenstoelensaus ons toelacht. We zijn erg benieuwd naar de combinatie met witlof, iets wat we in Italië nog nooit hebben geproefd, dus we noteren de ingrediënten meteen op ons boodschappenlijstje.

We kopen bij de plaatselijke alimentari ook nog wat blokjes pancetta, voor een lekker hartige touch. In combinatie met de witlof, die deels zijn stevige bite behoudt, zet je zo een perfecte herfstpasta op tafel. Ideaal voor deze tijd van het jaar – en zeker voor vandaag. Happy World Pasta Day!

Wat heb je nodig?
Check voor je begint onze tips & tricks voor het koken van pasta. Zo kan er niks misgaan en zet je een perfect al dente pasta op tafel!

Voor 4 personen heb je nodig: 360 gram rigatoni of andere korte, geribbelde gedroogde pasta (wij kiezen de elicoidali van Pastificio di Martino) | 2 uien | 2 teentjes knoflook | 4 stronkjes witlof | 250 gram pancetta, in blokjes | 350 gram gemengde paddenstoelen | 350 ml slagroom | verse peterselie | olijfolie | rode wijnazijn | groentebouillonblokje | peper en zout

Aan de slag!
Breng ruim voldoende water met zout aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet de pasta af en laat zonder deksel even uitstomen.

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook. Snijd de onderkant van de stronkjes witlof, snijd de witlof doormidden, verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in dunne reepjes.

Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook op middelmatig vuur twee tot drie minuten. Voeg dan de pancetta toe en bak goed aan. Voeg dan ook de paddenstoelen en het grootste deel van de witlof toe en bak vier tot zes minuten mee.

Blus af met de slagroom en rode wijnazijn en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door en laat de saus dan nog drie minuten pruttelen. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. Schep de pasta door de saus en roer alles goed door, zodat alle smaken goed verdeeld zijn.

Serveer de pasta met de romige paddenstoelen/pancettasaus. Bestrooi met de overige reepjes witlof en garneer met de krulpeterselie. Zet eventueel nog een schaaltje met vers geraspte krullen Parmezaanse kaas op tafel plus een mandje met brood, om de laatste restjes saus mee op te kunnen smikkelen. Buon appetito, op een smakelijke World Pasta Day!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *