Home » Italiaans eten » Recepten » Wereldse bouillons – Italiaanse pomodorini-runderstoof met sinaasappelrasp
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Wereldse bouillons – Italiaanse pomodorini-runderstoof met sinaasappelrasp

Zelfgemaakte bouillon is een smaakmaker, ingrediënt en gerecht in één. Het is een perfecte basis voor zelfgemaakte soepen, stoofpotten en ander comfort food, voor Italiaanse risotto maar ook voor een goede stoofschotel.

Een goede bouillon is het halve werk, en het is veel makkelijker te maken dan je zou denken. Zeker als je het boek Wereldse bouillons van Marianne Snel aan je verzameling kookboeken toevoegt.

Wereldse bouillons bevat twintig verrassende basisbouillons en meer dan tachtig hartverwarmende gerechten die je daarmee kunt maken. De recepten in het boek zijn geïnspireerd op de Italiaanse, Franse, Midden-Oosterse, Aziatische en Zuid Amerikaanse keuken. Verrassend en rijk van smaak en prachtig in beeld gebracht.

Wij mogen alvast een heerlijk recept voor runderstoof uit dit rijkgevulde boek delen. Een aanrader voor feestdagen, maar ook perfect voor een lekker lome zondag. Eventuele restjes kunnen door de pasta, maar deze stoofschotel is ook meer dan lekker met een groene salade, aardappelpuree of gebakken gnocchi.

Ingrediënten (voor vier personen): 300 gram runderlappen | zout en peper | 1 eetlepel olijfolie | 15 gram roomboter | 1 winterwortel, in plakjes | 2 stengels bleekselderij, in boogjes | 1 ui, gesnipperd | 1 teen knoflook, fijngehakt | 1 glas robuuste rode wijn | 1 blik pomodorini (supermarkt of delicatessenwinkel) | 500 ml rundvleesbouillon | voor de topping: 1 sinaasappel, de blaadjes van 2 takjes basilicum en 20 gram flinters Parmezaanse kaas

Dep de runderriblappen droog met keukenpapier. Bestrooi ze met zout en peper en snijd in stukken van ongeveer twee centimeter. Verhit de olie en boter in een stoofpan en bak de stukken vlees rondom bruin. Haal uit de pan, leg het vlees op een bord en zet apart.

Doe de wortel, bleekselderij, ui en knoflook in de pan en bak drie tot vier minuten op laag vuur. Blus af met rode wijn en roer de aanbaksels los.

Leg de stukken vlees terug in de pan. Schep de tomaten en het sap erbij en roer alles goed door. Breng op smaak met zout en peper. Schenk rustig de bouillon in de pan zodat het vlees net onderstaat. Breng dan aan de kook, leg de deksel op de pan en zet de pan op een zo laag mogelijk vuur. Laat het vlees drie uur zachtjes sudderen. Kijk af en toe of het vlees nog voldoende onderstaat, voeg wanneer nodig wat extra bouillon toe.

Je kunt het gerecht ook in de oven maken, stoof het dan op 160 graden met de deksel op de pan in drie uur gaar.

Schep het vlees en de groenten op de borden of op een grote schaal. Rasp de schil van de sinaasappel boven het vlees. Bestrooi met blaadjes basilicum en flinters Parmezaanse kaas. Druppel er nog wat van je favoriete olijfolie over.

Nog veel meer verrassende recepten vind je in

Wereldse bouillons | Marianne Snel | ISBN 9789046825297 | € 25,99 | uitgeverij Nieuw Amsterdam | bestel Wereldse bouillons via deze link bij bol.com

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *