Het sfeervolle boek Winter warmers biedt zestig hartverwarmende cocktails voor de koude dagen. Steek de open haard maar aan en ga aan de slag om een cocktail op basis van gekruide pompoensiroop met bourbon, citroensap en oranjebitter, een bombardino met espresso met advocaat, brandy en slagroom of een winterse versie van de Aperol Spritz te maken.
Warme Aperol Spritz
Warme Aperol Spritz is de mediterrane variant van glühwein met kaneel, vol sappige fruitsmaken dankzij de mix van mangosiroop, appelsap en verse sinaasappel. Perfect om tijdens een wandeling te drinken of om op te dienen bij een feestje als je iets lichters en frissers wilt dan de gewone glühwein.
Wat heb je nodig?
Voor 8 glazen warme Aperol Spritz heb je nodig: 1 sinaasappel | 200 milliliter Aperol | 750 milliliter witte wijn | 300 milliliter appelsap | 75 milliliter mangosiroop
Bereidingswijze
Snijd de sinaasappel in schijfjes en voeg deze toe aan een grote pan. Schenk de Aperol, witte wijn, het appelsap en de mangosiroop erbij. Zet de pan op matig hoog vuur en warm op tot het drankje stomend heet is.
Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en warm tien tot vijftien minuten zachtjes op, zodat de smaken zich kunnen vermengen. Schep de warme Aperol Spritz in hittebestendige bekers of glazen en dien op.
Meer winterse cocktailrecepten vind je in
Winter warmers – 60 knusse cocktails voor koude dagen | Jassy Davis | ISBN 9789461432629 / € 13,50 | Good Cook