Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Vegan Italiaanse soep uit het kookboek Vegan Pasta

Pasta alla carbonara zonder spek, linguine alla puttanesca zonder ansjovis en ragù alla bolognese zonder gehakt? Het nieuwe kookboek Vegan Pasta geeft recepten waarbij de smaak en texturen absoluut recht overeind blijven staan en je geen idee hebt dat je bordje pasta veganistisch is. Ideaal als je af en toe plantaardig wil eten of helemaal geen dierlijke producten meer eet.

Brianna Claxton is opgegroeid in de keuken van haar Italiaanse oma en leerde van haar de fijne kneepjes van het vak: van verse ravioli maken tot en met rijke sauzen en meer. Het is haar overtuiging dat de smaken die dierlijke producten geven aan een gerecht ook op een andere manier te bereiken zijn.

Vol recepten voor vegan Italiaanse gerechten

Met Vegan Pasta leer je bijvoorbeeld ‘ricotta’ maken op basis van tofu, gehakt op basis van soja en room op basis van rauwe cashewnoten. Je smult van penne arrabbiata met ‘Parmezaanse kaas’, linguine met ‘pancetta’ en doperwten en rigatoni met geroosterde venkel en ‘worst’, van pasta met saus tot en met gevulde pasta’s en pasta uit de oven.

Daarnaast geeft Vegan Pasta recepten voor diverse Italiaanse broden, bijgerechten als de salade caprese, ‘mozzarella’ fritta en ‘kip’ Milanese. Trakteer jezelf, familie of vrienden op een heerlijk vegan Italiaans diner!

Vegan Italiaanse soep met gehaktballetjes

Wij delen het recept voor hartverwarmende vegan soep met gehaktballetjes. Brianna noemt het ‘haar favoriete soep’. Brianna: ‘Mijn oma heeft deze soep uitgevonden en op een of andere manier kon niemand zich meer herinneren hoe de soep heette.

Mijn oma is relatief arm opgegroeid en wanneer het haar beurt was om te koken voor het gezin, maakte ze deze soep, omdat ze dankzij de kleine gehaktballetjes weinig andere ingrediënten nodig had.

Deze gehaktballetjes zijn het speciale, niet zo geheime ingrediënt, dat echt iets doet als je ze eet. Het is moeilijk om uit te leggen, dus je moet het gewoon zelf proberen.’

Wat heb je nodig?

Voor zes tot acht porties heb je nodig: 2 grote wortels, in blokjes | 1 middelgrote ui, gesnipperd | 2 stengels bleekselderij, in blokjes | 2 eetlepels olijfolie | zout en zwarte peper, naar smaak | 1,4 liter vegan runderbouillon | 400 gram gezeefde tomaten | 225 gram vegan gehakt | 1 eetlepel gehakte bladpeterselie, plus extra ter garnering | 450 gram orzo | geraspte vegan Parmezaanse kaas

Hoe maak je deze Italiaanse soep?

Doe de wortels, de ui en de bleekselderij met de olijfolie in een soeppan. Breng op smaak met zout en peper en bak drie tot vijf minuten op middelhoog vuur, tot de groenten beginnen te ‘zweten’ maar nog niet bruin worden.

Voeg de runderbouillon toe en laat twintig minuten met een deksel op de pan zachtjes koken, tot de groenten gaar zijn. Roer de gezeefde tomaten erdoor.

Meng voor de gehaktballetjes het gehakt met de peterselie en zout en peper naar smaak. Leg de balletjes twintig minuten in de diepvries zodat ze straks niet uit elkaar vallen. Voeg ze daarna toe aan de soep. Je hoeft ze niet van tevoren te bakken dus. Laat vijf tot tien minuten zachtjes garen.

Kook de orzo in een pan kokend gezouten water gaar en giet af. Schep wat orzo in een kom en vul de kom met soep. Garneer met Parmezaanse kaas en nog wat peterselie.

Alle recepten vind je in

Vegan Pasta | Brianna Claxton | ISBN 9789461432902 | € 23,50 | Good Cook | bestel Vegan Pasta bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. hallo,

    Misschien is mijn vraag niet op de geschikte plaats…
    maar..
    al mijn ciao tutti berichten van voor 18 febr. zijn van mijn computer verdwenen
    ook die , bij alle e-mails en zelfs uit de prullenbak
    ?????

  2. Ciao Marjo,
    de nieuwsbrieven van voor die tijd kan ik je helaas niet allemaal opnieuw sturen maar via https://us6.campaign-archive.com/home/?u=80edd347f658ce07bf3b7ae8d&id=45a0d13995 kun je een heel eind teruglezen. En op deze website ook natuurlijk, hier staat alles per regio / bestemming / thema (recepten, boeken) bij elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *