Ga op pad met onze City Walks!

Tiramisù al limoncello

Dat wij van Ciao tutti dol zijn op de limoncello van Fiorito, is voor jullie geen geheim gebleven de afgelopen jaren. Er ligt altijd wel een flesje in de vriezer – en hoewel we tijdens onze limoncellotest vorig jaar veel andere citroenlikeuren proefden, kan er maar een de nummer één zijn.

maak-je-eigen-limoncello-recept

Dit gele goud wordt gemaakt met biologische Siciliaanse citroenen, naar een nog altijd geheim familierecept. Heerlijk om van te nippen na een uitgebreid Italiaans etentje, als hippe aperitivo in een mix met prosecco, in een bijzondere taart of in een frisse tiramisù.

Van dit laatste gerecht delen we vandaag alvast het recept, dat meteen de zon op tafel tovert. Laat de zomer maar komen – onze limoncellovooraad is op peil!

citroen-tiramisu (2)

Voor 6 porties tiramisù heb je nodig: 2 citroenen | 80 ml limoncello di Fiorito | 2 pakken savoiardi (Italiaanse lange vingers, die iets breder en platter zijn dan de gewone lange vingers) | 250 ml slagroom | 250 gram mascarpone | 50 gram poedersuiker

Pers de twee citroenen uit (bewaar ze wel want je hebt straks de rasp van een citroen nodig) en meng het citroensap met de limoncello. Doop de helft van de savoiardi in dit mengsel en rangschik ze op de bodem van een vierkante schaal.

Klop de mascarpone met de slagroom en de poedersuiker met een mixer tot een glad en romig mengsel. Roer er de rasp van een citroen door. Schep de helft van het mascarponemengsel op de savoiardi. Bedek met een tweede laag savoiardi, die je ook weer eerst in het citroen/limoncellomengsel doopt.

Schep hier de rest van het mascarponemengsel op en strijk de bovenzijde mooi glad. Garneer met citroenrasp en zet de schaal tiramisù minimaal een uur in de koelkast om goed op te stijven. Serveer eventueel met een schijfje citroen – en natuurlijk met een glaasje limoncello :).

citroen-tiramisu (1)

Ontdek onze droomplekken in Italië!

4 reacties

  1. Heerlijk!!!

  2. De tiramisù smaakte heerlijk!

  3. Goed om te horen Rob!

  4. Vandaag staat deze heerlijke Tiramisù al limoncello ook weer op tafel als nagerecht, een geweldige variant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *