Ga op pad met onze City Walks!

Taart van polenta, citroen en sinaasappel

Elke dag proberen we te zorgen voor een flinke portie zon. Niet alleen met verhalen over Italië om warm van te worden, maar ook met een lekker zonnig recept. Deze taart heeft door de polenta in elk geval de kleur van de zon!

polenta

Deze polentataart, naar recept van Jamie magazine, ziet er dankzij de polenta niet alleen zonnig uit, hij smaakt dankzij de citrusvruchten ook nog eens helemaal naar zomer. En hij staat echt in een handomdraai op tafel!

Voor 1 taart (ca. 12 stukjes) heb je nodig: 225 gram boter | 225 gram suiker | 3 eieren | 125 gram gemalen amandelen | 125 gram polenta | 1 theelepel bakpoeder | sap en rasp van 2 citroenen en van 1 sinaasappel

Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een spring- of taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier. Roer de boter en suiker tot een licht mengsel (wij gebruikten hiervoor onze Maxximum-keukenmachine van Bosch, maar het kan ook met de hand).

Klop de eieren er een voor een door en roer er dan ook de rest van de ingrediënten door. Giet het mengsel in de vorm en bak de polentataart in 50 tot 60 minuten goudbruin en gaar.

In het recept van Jamie magazine wordt er nog glazuur gemaakt voor over de taart, maar wij zijn niet zo’n fan van zo’n glazuurlaagje. Daarom maakten we van 200 ml sinaasappelsap en 125 gram fijne suiker een sinaasappelsiroop die we over de taart goten. Erbij een toef met vanillesuiker opgeklopte mascarpone – en de zomer ligt op je bord. Genieten!

polentataart-sinaasappel-citroen

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. Dit recept kom ik nu pas tegen. En hier maak ik meteen een bladwijzer van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *