Elke dag proberen we te zorgen voor een flinke portie zon. Niet alleen met verhalen over Italië om warm van te worden, maar ook met een lekker zonnig recept. Deze taart heeft door de polenta in elk geval de kleur van de zon!
Deze polentataart, naar recept van Jamie Oliver, ziet er dankzij de polenta niet alleen zonnig uit, hij smaakt dankzij de citrusvruchten ook nog eens helemaal naar zomer. En hij staat echt in een handomdraai op tafel!
Voor één taart (ca. twaalf stukjes) heb je nodig: 225 gram boter | 225 gram suiker | 3 eieren | 125 gram gemalen amandelen | 125 gram polenta | 1 theelepel bakpoeder | sap en rasp van 2 citroenen en van 1 sinaasappel
Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een spring- of taartvorm met een doorsnede van drieëntwintig centimeter met bakpapier. Roer de boter en suiker tot een licht mengsel.
Klop de eieren er een voor een door en roer er dan ook de rest van de ingrediënten door. Giet het mengsel in de vorm en bak de polentataart in vijftig tot zestig minuten goudbruin en gaar.
In het recept van Jamie magazine wordt er nog glazuur gemaakt voor over de taart, maar wij zijn niet zo’n fan van zo’n glazuurlaagje. Daarom maakten we van 200 milliliter sinaasappelsap en 125 gram fijne suiker een sinaasappelsiroop die we over de taart goten. Erbij een toef met vanillesuiker opgeklopte mascarpone – en de zomer ligt op je bord. Genieten!
Dit recept kom ik nu pas tegen. En hier maak ik meteen een bladwijzer van!