Home » Italiaans eten » Recepten » Crostata di fragole e mandorle – taart met aardbeien en amandel van Gino D’Acampo
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Crostata di fragole e mandorle – taart met aardbeien en amandel van Gino D’Acampo

Ter ere van het driejarig bestaan trakteren we op crostata di fragole e mandorle (aardbeien-amandeltaart met pistachevulling), uit het nieuwe kook- of beter gezegd bakboek van Gino D’Acampo, De Italiaanse bakker thuis.

taart - De Italiaanse bakker thuisfoto: Peter Cassidy

Ingrediënten (voor 8 personen): 375 gram kant-en-klaar zoet korstdeeg of deeg voor zoet gebak | 5 eetlepels lekkere aardbeienjam | 125 gram fijne kristalsuiker | 50 gram gezouten boter, op kamertemperatuur | 3 middelgrote eieren, losgeklopt | 125 gram gemalen amandelen | 1 theelepel amandelextract | 250 gram poedersuiker | 100 gram gehakte pistachenoten | 4 eetlepels water

Verhit de heteluchtoven tot 200 °C. Rol het deeg uit en bekleed een ondiepe taartvorm van 23 centimeter doorsnee met een losse bodem met het deeg. Druk het deeg met de bolle kant van een vork tegen de rand. Strijk de jam over de deegbodem en zet hem in de koelkast.

Klop de suiker met de boter, de eieren, de gemalen amandelen en het amandelextract in een kom door elkaar. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet de vulling over de jam; strijk de bovenkant glad.

Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven. Haal hem eruit en laat hem iets afkoelen. Zeef de poedersuiker in een schone kom. Roer de pistachenoten erdoor en voeg het water toe, roer alles door elkaar. Doe er nog een scheutje water bij als het mengsel te dik is. Giet het glazuur op het midden van de taart en strijk het met een paletmes uit tot aan de rand. Serveer de taart warm of op kamertemperatuur.

De Italiaanse bakker thuis bevat ruim 100 makkelijke en gevarieerde recepten voor brood, gebak, koekjes, pizza en pasta. Wat te denken van bijvoorbeeld pompoen/walnotenbrood, zoet rijstgebak met limoncello of ricotta/koffietaart? Daarnaast krijg je 10 gouden baktips van Gino D’Acampo, zodat het gewoonweg niet kan mislukken.

Italian Home Baking PLC V2_dutch.indd

De Italiaanse bakker thuis | Gino D’Acampo | vertaald door Hennie Franssen-Seebregts | ISBN 9789059564565 | € 9,90 | Fontaine Uitgevers | bestel De Italiaanse bakker thuis via deze link bij bol.com

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *