Download gratis de Ciao tutti app!

Sorbet van tomaat, mozzarella en olijfolie uit Het grote ijsboek van Christophe Declercq

Met meer dan tachtig verfrissende recepten biedt Het grote ijsboek meer dan voldoende inspiratie voor een lekker ijsje. Van klassieke smaken als vanille, stracciatella, pistache en kaneel tot verrassender variaties als koffie-ijs, sorbet met kriekbier en frambozen, appelsorbet met rozemarijn en tomatensorbet met mozzarella en olijfolie.

Auteur Christophe Declercq is vakleraar banket en ijs aan de Brugse bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poort. Hij neemt je aan de hand van een duidelijke uitleg en veel stap-voor-stapfoto’s mee in de wereld van het ijs.

Ook deelt hij recepten voor lactosevrij ijs, vegan ijs en ijs zonder toegevoegde suikers, voor ijsparfaits, ijsmousse, granita (schaafijs), ijsdrankjes, koekjes en hoorntjes, ijstaarten en -donuts, ijs op een stokje en sauzen voor bij het ijs. Met dit boek wacht een verrukkelijke zomer!

Sorbet van tomaat, mozzarella en olijfolie
Namens Christophe Declercq mogen we het recept voor het sorbetijs van tomaat, mozzarella en olijfolie als voorproefje met jullie delen.

Ingrediënten: 170 gram suiker | 50 gram glucosepoeder | 2,5 gram bindmiddel (bijvoorbeeld pectine of gelatine) | 272,5 gram water | 5 gram citroensap | 350 gram sap van tomaten | 100 gram mozzarella | 50 gram olijfolie

Maak eerst 500 gram suikersiroop door de suiker, het glucosepoeder en het bindmiddel te mengen. Verwarm het water met het citroensap en voeg daar het suikermengsel aan toe. Breng kort aan de kook. Laat het suikermengsel dan afkoelen (je kunt het in de koelkast bewaren als je niet direct aan de slag gaat met het ijs.

Meng de 500 gram suikersiroop met het tomatensap, de mozzarella en de olijfolie en laat het bevriezen in de ijsmachine. Combineer deze sorbet als verrassend en verfrissend voorgerechtje, met een sneetje geroosterd brood, tomaten, basilicum en een koekje van Parmezaanse kaas.

Alle tachtig ijsrecepten vind je in

Het grote ijsboek | Christophe Declercq | ISBN 9789401474443 | € 25,- | uitgeverij Lannoo | bestel Het grote ijsboek bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *