Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Simpel & Snel: risotto met rucolapesto, venkelzaad en magor

In het kookboek Simpel & Snel vind je recepten voor bijzondere momenten, zoals feest- en verjaardagen, etentjes met vrienden, brunch en barbecue, maar ook heerlijke recepten voor ‘gewone’ dagen waarop je lekker wil eten maar geen uren in de keuken wil staan.

Alle recepten zijn geïnspireerd op een van de meest gekookte rubrieken uit delicious.: ‘Simpel & Snel’ van Janneke Philippi. Deze recepten zijn haalbaar voor iedereen, ook op dagen dat er weinig tijd is om te koken. Bovendien hebben al deze gerechten net die ene twist, waardoor het alledaagse iets bijzonders wordt. Denk aan geroosterde ricotta met lauwwarme trostomaatjes, spinaziegnocchi uit de oven of visstoof met venkel en saffraan.

Wij mogen alvast een voorproefje geven uit dit kookboek, met een recept voor risotto met rucolapesto, venkelzaad en magor.

Ingrediënten (voor vier personen): 75 gram rucola | 1 eetlepel pijnboompitten | 1 teen knoflook | 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas | 1 sjalot, fijngesneden | 2 theelepels venkelzaad | 300 gram risottorijst | 100 ml droge witte wijn | 1 liter groentebouillon | 200 gram magor (kaas die bestaat uit laagjes mascarpone en gorgonzola) | extra vergine olijfolie | versgemalen zwarte peper

Pureer met een staafmixer de helft van de rucola met de knoflook, de pijnboombitten en 75 ml olijfolie tot een smeuïge pasta. Roer er de geraspte Parmezaanse kaas door en breng de rucolapesto op smaak met versgemalen zwarte peper.

Verhit in een pan met dikke bodem een beetje olijfolie. Fruit de sjalot met het venkelzaad. Schep de risottorijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn zachtjes borrelend opnemen.

Voeg de bouillon toe, in porties. Laat de rijst de bouillon steeds zachtjes kokend opnemen voordat je een volgende portie bouillon in de pan schenkt. Kook de rijst in vijftien tot twintig minuten zachtjes gaar.

Neem de risotto van het vuur. Schep de rucolapesto door de risotto en laat de risotto afgedekt drie tot vier minuten staan.

Schep de risotto op vier borden. Verdeel de magor erover en bestrooi met de rest van de rucola. Maak de borden af met een scheutje olijfolie en peper naar smaak. Tip van Janneke: serveer er een schaal geroosterde partjes venkel bij.

Geniet van alle recepten in Simpel & Snel!

Simpel & Snel | Janneke Philippi & delicious magazine | € 22,50 | bestel Simpel & Snel via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Gisteren de geroosterde pompoenrisotto gemaakt!!
    Wat een heerlijk recept!
    We hebben genoten!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *