Ga op pad met onze City Walks!

Semifreddo light

In het nieuwe kijk- en kookboek Food & the City neemt Christine Van Imschoot je onder andere mee naar Turijn. Niet alleen dankzij de smakelijke verhalen, heerlijke culi-adressen en foto’s waarvan het water je in de mond loopt, maar ook dankzij de originele recepten die ze bij elke stad heeft verzameld en die samen een uitgebreid menu vormen. Zo kun je ook als je er niet bent, van de smaak van de stad genieten!

Voor Turijn koos Christine als antipasti voor bresaolahapjes met kastanje en coppakroketjes, gevolgd door gemarineerde aubergine met gerookte zwaardvis en bottarga, pasta met rijke tomatensaus en luxegehaktballetjes, kip met zeste van citroen en rozemarijn en als toetje semifreddo light met nougat.

Vanwege al dat lekkers dat in het boek is verzameld – en dat zonder uitzondering geproefd moet gaan worden – kies ik vanmiddag voor het recept voor de semifreddo light.

foto: Karl Bruninx

Ingrediënten (voor 4 personen): 2 eiwitten | 2 eetlepels fijne suiker | 100 gram halfharde nougat, verkruimeld | 150 gram Griekse yoghurt | 2 eetlepels poedersuiker | 1 eetlepel ahornsiroop of golden syrup | voor de afwerking:
verkruimelde nougat of gehakte pistachenootjes en Nutella

Klop de eiwitten stijf met de fijne suiker. Meng de verkruimelde nougat, de yoghurt, de poedersuiker en de siroop er voorzichtig door. Schep het mengsel in kleine glaasjes en strooi er nog wat verkruimelde nougat of pistachenootjes op. Laat de semifreddo minstens 2 à 3 uur opstijven in de diepvries.

Laat de semifreddo voor het serveren een klein beetje ontdooien (het moet, zoals de naam al zegt, nog half bevroren zijn). Garneer met een lepeltje Nutella en serveer onmiddellijk.

Alle andere recepten voor het menu uit Turijn, plus tips en menu’s voor zeven andere steden (waaronder Rome) vind je in

Food & the City | Christine Van Imschoot | met foto’s van Karl Bruninx | ISBN 9789401403641 | Terra Lannoo

Ontdek onze droomplekken in Italië!

2 reacties

  1. Lijkt me lekker en zo klaar!

  2. Ga het eerdaags bij mijn Eetclub uitproberen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *