In het nieuwe kijk- en kookboek Food & the City neemt Christine Van Imschoot je onder andere mee naar Turijn.
Niet alleen dankzij de smakelijke verhalen, heerlijke culi-adressen en foto’s waarvan het water je in de mond loopt, maar ook dankzij de originele recepten die ze bij elke stad heeft verzameld en die samen een uitgebreid menu vormen. Zo kun je ook als je er niet bent, van de smaak van de stad genieten!
Voor Turijn koos Christine als antipasti voor hapjes van bresaola met kastanje en coppa-kroketjes, gevolgd door gemarineerde aubergine met gerookte zwaardvis en bottarga, pasta met rijke tomatensaus en luxe gehaktballetjes, kip met zeste van citroen en rozemarijn en als toetje semifreddo light met noga.
Vanwege al dat lekkers dat in het boek is verzameld – en dat zonder uitzondering geproefd moet gaan worden – delen we het recept voor de semifreddo light.
foto: Karl Bruninx
Wat heb je nodig?
Ingrediënten (voor vier personen): 2 eiwitten | 2 eetlepels fijne suiker | 100 gram halfharde noga, verkruimeld | 150 gram Griekse yoghurt | 2 eetlepels poedersuiker | 1 eetlepel ahornsiroop of golden syrup | voor de afwerking: verkruimelde nougat of gehakte pistachenootjes en Nutella
Hoe maak je de semifreddo light?
Klop de eiwitten stijf met de fijne suiker. Meng de verkruimelde noga, de yoghurt, de poedersuiker en de siroop er voorzichtig door. Schep het mengsel in kleine glaasjes en strooi er nog wat verkruimelde nougat of pistachenootjes op. Laat de semifreddo minstens twee tot drie uur opstijven in de diepvries.
Laat de semifreddo voor het serveren een klein beetje ontdooien (het moet, zoals de naam al zegt, nog half bevroren zijn). Garneer met een lepeltje Nutella en serveer onmiddellijk.
Alle andere recepten voor het menu uit Turijn, plus tips en menu’s voor zeven andere steden (waaronder Rome) vind je in
Food & the City | Christine Van Imschoot | met foto’s van Karl Bruninx | ISBN 9789401403641 | Terra Lannoo
Lijkt me lekker en zo klaar!
Ga het eerdaags bij mijn Eetclub uitproberen….