Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Ravioli met verse muntpesto en pistachenootjes

Het liefst nemen we uitgebreid de tijd om te koken, zowel doordeweeks als in het weekend. Na een lange dag boven het toetsenbord is er niets zo ontspannend als lekker lang in een pan roeren, voor een romige risotto of een stevige pastasaus.

Op de dagen dat we geen tijd hebben voor zo’n uitgebreide keukensessie, nemen we meestal onze toevlucht tot verse ravioli. De verse pasta is na drie tot vier minuten klaar – daar kan geen maaltijdbezorger, ovenpizza of zak soep tegenop.

Ravioli met muntpesto
Een van de favoriete recepten die vaak op het menu staan, is de ravioli met muntpesto, die we vonden in het receptenaanbod van Jumbo. Een lekker fris gerecht dat meteen de zon tevoorschijn tovert.

Hiervoor heb je nodig (voor vier personen): 15 gram verse munt | 50 gram pecorino | 1 teentje knoflook | 95 gram gepelde pistachenootjes | 5 eetlepels extra vergine olijfolie | 500 gram koelverse ravioli gevuld met ricotta en spinazie | 300 gram tuinerwtjes

Breng een pan water aan de kook voor de pasta. Pluk de blaadjes van de takjes munt en doe twee derde ervan in de hakmolen van de staafmixer. Rasp dertig gram pecorino en voeg toe, samen met de fijngehakte knoflook, vijftig gram pistachenootjes (best ook wat fijner gehakt) en drie eetlepels olijfolie.

Je kunt er eventueel ook nog een beetje geraspte citroenschil en/of wat citroensap bij doen, voor een extra frisse touch. Maal fijn tot pesto en breng op smaak met peper.

Rooster de resterende pistachenootjes circa vier minuten in een koekenpan, tot ze beginnen te kleuren en lekker gaan ruiken. Laat ze iets afkoelen op een bord.

Doe de ravioli en doperwten in het kokende water en kook ze in drie tot vier minuten beetgaar. Giet dan voorzichtig af en schep de ravioli met de erwtjes in vier diepe pastaborden. Verdeel er de muntpesto over. Garneer met de resterende muntblaadjes en geroosterde pistachenootjes (let wel op dat je een Italiaanse discussie zoals in deze blog te lezen valt weet te voorkomen). Schaaf er ten slotte de rest van de pecorino over en besprenkel met een beetje olijfolie. Buon appetito!

Nog meer raviolirecepten
Zin in nog meer recepten met ravioli? Probeer dan ook eens de lasagne van ravioli, de raviolispiesjes met gepofte tomaat en notencrunch, de lauwwarme caesarsalade met ravioli en pangrattato of de verse ravioli met citroenbroccoli.

Allemaal te vinden in de uitgebreide selectie recepten van Jumbo, waar je meer dan zeshonderd Italiaanse recepten vindt, van aperitivo-hapjes tot klassieke pastagerechten, van Espresso Martini tot limoncellomousse.

De beste tips voor een vakantie in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *