Naar hoofdinhoud Naar navigatie
8 februari 2014

Pistache semifreddo uit Paulines keuken

Ciao tutti! Om onze vierde verjaardag te vieren, trakteren we jullie deze maand op vier lekkere recepten. Elk weekend één bijzonder Italiaans recept, van een bijzonder leuke food blogger. Deze week maken we pistache semifreddo van het populaire foodblog Uit Pauline’s keuken.

pistache- semifreddo-Uit-Pauline's-Keuken

Wat heb je nodig?

Voor tien personen heb je nodig: 4 eieren | 0,5 liter slagroom | 100 gram suiker | 200 gram pistachenoten (ongezouten en gepeld) | snufje zout

Bereidingswijze

Maal de pistachenoten fijn in een keukenmachine. Splits de eieren in twee aparte kommen. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Zorg dat je een schone en vetvrije kom gebruikt, anders lukt het niet. Klop in een andere kom het eigeel met de suiker licht en luchtig. Klop in een derde kom de slagroom stijf.

Meng de pistachenoten met het eigeel. Voeg de helft van de slagroom toe aan het pistachemengsel en roer het door. Voeg het pistachemengsel nu bij de rest van de slagroom. Spatel tenslotte de eiwitten voorzichtig door de pistachecrème. Zorg ervoor dat je niet alle lucht eruit spatelt.

Giet het mengsel in een cakevorm, of in kleine schaaltjes of bekertjes. Laat de semifreddo minimaal vier uur opstijven in de vriezer. Haal de semifreddo een kwartier voor het serveren uit de vriezer en garneer met pistachenoten.

Wil je de dag erna nog een stukje? Bewaar dat dan in de diepvries, want alles wat je op tafel zet, gaat gegarandeerd op!

Uit-Pauline's-Keuken

Uit Paulines keuken

Op haar foodblog Uit Paulines Keuken deelt Pauline Weuring dagelijks culi-inspiratie, hotspots, reviews en heel veel recepten. De meeste recepten zijn basic en snel maar niet standaard. Soms gezond en soms wat minder gezond, maar wel altijd lekker!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ciao tutti is hét startpunt voor je vakantie naar Italië, bomvol persoonlijke tips. Buon viaggio!

autohuur italië
Bol AlgemeenBol Algemeen