Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Pistache semifreddo uit Paulines keuken

Ciao tutti! Om onze vierde verjaardag te vieren, trakteren we jullie deze maand op vier lekkere recepten. Elk weekend één bijzonder Italiaans recept, van een bijzonder leuke food blogger.

Vorig weekend aten we kip met aardappels en verse kruiden uit de oven (van Italiaans Koken met Antoinette), deze week maken we pistache semifreddo van het populaire foodblog Uit Pauline’s keuken. Misschien wel onze favoriet van de 148 recepten uit onze lekker dan lekkere special Italië op tafel!

pistache- semifreddo-Uit-Pauline's-Keuken

Voor 10 personen heb je nodig: 4 eieren | 0,5 liter slagroom | 100 gram suiker | 200 gram pistachenoten (ongezouten en gepeld) | snufje zout

Maal de pistachenoten fijn in een keukenmachine. Splits de eieren in 2 aparte kommen. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Zorg dat je een schone en vetvrije kom gebruikt, anders lukt het niet. Klop in een andere kom het eigeel met de suiker licht en luchtig. Klop in een derde kom de slagroom stijf.

Meng de pistachenoten met het eigeel. Voeg de helft van de slagroom toe aan het pistachemengsel en roer het door. Voeg het pistachemengsel nu bij de rest van de slagroom. Spatel tenslotte de eiwitten voorzichtig door de pistachecrème. Zorg ervoor dat je niet alle lucht eruit spatelt.

Giet het mengsel in een cakevorm, of in kleine schaaltjes of bekertjes. Laat de semifreddo minimaal 4 uur opstijven in de vriezer. Haal de semifreddo een kwartier voor het serveren uit de vriezer en garneer met pistachenoten.

Wil je de dag erna nog een stukje? Bewaar dat dan in de diepvries, want alles wat je op tafel zet, gaat gegarandeerd op!

Uit-Pauline's-Keuken

Uit Pauline’s keuken
Op haar foodblog Uit Pauline’s Keuken deelt Pauline Weuring dagelijks culi-inspiratie, hotspots, reviews en heel veel recepten. De meeste recepten zijn basic en snel maar niet standaard. Soms gezond en soms wat minder gezond, maar wel altijd lekker. Voor de culinaire Ciao tutti Special maakte Pauline een heerlijk viergangenmenu met Italiaanse klassiekers, voorzien van een eigen touch, van gemarineerde courgette en vitello tonnato tot risotto met paddenstoelen en bovengenoemde semifreddo. Squisito!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *