Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Pasta met courgette uit ‘Samen eten’ van de Chiappa Sisters

Michela en Emanuela Chiappa, bekend van hun verrukkelijke kookboek Simply Italian, zijn beiden moeder en ervan overtuigd dat je jonge kinderen gezond en gevarieerd (mee) kunt laten eten. Met hun nieuwe kookboek Samen eten, met slimme combinaties van eenvoudige ingrediënten, laat je je kinderen al vroeg alles proeven en ontdekken.

Samen-eten-Chiappa-Sisters (2)Samen-eten-Chiappa-Sisters (1)

Samen eten bevat tachtig recepten om met het hele gezin gevarieerd en lekker te eten. Daarnaast delen Michela en Emanuela hun visie, tips en recepten, allemaal doorspekt met het Italiaanse familiegevoel.

Samen-eten-Chiappa-Sisters (3) Samen-eten-Chiappa-Sisters (4) Samen-eten-Chiappa-Sisters (5)met dank aan Petra voor de foto’s

Wij delen alvast het recept voor pasta met courgette uit dit nieuwe kookboek, dat voldoende is voor één à twee babyporties.

Samen-eten-Chiappa-Sisters-pasta-courgette

Breng in een pan op matig vuur het water aan de kook en voeg de pastina (zeer kleine pasta) toe. Rasp de courgette. Draai als de pasta halfgaar is het vuur laag en voeg de geraspte courgette toe. Roer na een paar minuten de eidooier, Parmezaanse kaas en olijfolie erdoor. Draai het vuur zeer laag. Het mengsel wordt dikker en neemt bijna alle vloeistof op. Laat de pasta iets afkoelen voor je hem serveert.

Alle recepten en tips vind je in

Samen-eten-Chiappa-Sisters-2

Samen eten – van baby tot kleuter: 80 gerechten om met het hele gezin gevarieerd en lekker te eten | Michela & Emanuela Chiappa | ISBN 9789000353217 | € 22,50 | uitgeverij Spectrum | bestel Samen eten via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *