Naar hoofdinhoud Naar navigatie
1 juli 2014

Gebakken perziken van The Chiappa Sisters

Op de markt kochten we een grote zak vol verse perziken. We konden de verleiding van het fluweelzachte huidje niet weerstaan en aten er direct al een paar op, maar de rest bewaarden we voor dit goddelijke recept uit het nieuwe kookboek van de Chiappa Sisters. Om je vingers bij op te eten!

perziken-markt-Italie

De Chiappa Sisters zijn drie zusjes van Italiaanse afkomst, opgegroeid in een Italiaanse gemeenschap in Wales. Koken, eten en daar samen van genieten staat hun hele leven al centraal.

De zusjes werken nauw samen met Jamie Oliver en hebben in Groot-Brittannië inmiddels hun eigen tv-serie. Hun gloednieuwe boek Simply Italian kwam in Engeland op nummer één binnen in de kookboeken top tien. Niet zo gek, want Simply Italian is een lust voor al je zintuigen!

kookboek-Chiappa-Sisters

Het kookboek is een waar feest voor iedereen die van Italië en Italiaans eten houdt. Het staat bomvol met de lekkerste Italiaans gerechten die al generaties lang met veel liefde worden klaargemaakt door de Chiappa’s. Van makkelijk tot moeilijk, van snel tot uitgebreid. Voor elke gelegenheid vind je recepten waar je van gaat houden, zoals deze simpele maar smakelijke gebakken perziken met sinaasappelsiroop:

‘Emi ontdekte dit dessert tijdens haar huwelijksreis in Toscane. Kok David Hangan van hotel La Bandita maakte het voor haar en wij hebben het hier nagemaakt. De combinatie van gebakken perzik en zoete sinaasappelsiroop is verrukkelijk en brengt mooie herinneringen terug aan zomers in Italië waarin we sappige rijpe perziken aten.’

perziken-recept-Chiappa-Sisters

Wat heb je nodig?

Voor vier personen heb je nodig: 40 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur | 4 sappige perziken | 8 eetlepels fijne kristalsuiker, plus extra om de perziken te omhullen | 8 eetlepels versgeperst sinaasappelsap

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C (gasovenstand 4). Wrijf de perziken rondom in met boter en omhul ze met suiker. Zet ze in een ovenschaal en bak dertig minuten in de oven.

Doe ondertussen de acht eetlepels suiker en het sinaasappelsap in een kleine pan. Breng aan de kook op middelhoog vuur en laat het mengsel pruttelen tot het indikt en begint te schuimen. Zet het vuur uit en laat de siroop verder indikken. Serveer de perziken besprenkeld met de siroop.

Tips
Dit gerecht wordt traditioneel gemaakt met witte (wilde) perziken, maar je kunt elk soort perzik nemen – hoe sappiger, hoe beter! Of probeer het eens met ander fruit – peren werken ook heel goed. Met een bolletje vanille-ijs erbij heb je weer een heel ander dessert…

Nog veel meer simpele maar smakelijke Italiaanse recepten vind je in

kookboek-Chiappa-Sisters

Simply Italian | Chiappa Sisters | ISBN 9789000335237 | uitgeverij Unieboek – Het Spectrum | bestel Simply Italian via deze link bij bol.com

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ciao tutti is hét startpunt voor je vakantie naar Italië, bomvol persoonlijke tips. Buon viaggio!

autohuur italië
Bol AlgemeenBol Algemeen