Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

Pasta met buffelmozzarella, Parmaham, citroen en erwtjes van The Lemon Kitchen

Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen, een blog vol lekker lichte recepten met een frisse touch, zal geregeld een recept voor Ciao tutti maken, altijd met een Italiaanse twist en als het even kan met citroen of andere citrusvruchten in de hoofdrol. Na de citroencantuccini schotelt ze ons een heerlijk zomerse pasta voor.

Jadis: ‘Deze pasta is ideaal als je weinig tijd hebt om in de keuken te staan maar het toch belangrijk vindt een lekker gerecht op tafel te zetten. Deze tagliatelle met buffelmozzarella, Parmaham, citroen en erwtjes staat in twintig minuten op tafel en zit boordevol smaak en liefde!

Ingrediënten (voor 2 personen): 250 gram tagliatelle | 1 zakje (125 gram) buffel mozzarella | 100 gram (ca. 8 plakken) dungesneden Parmaham (of andere rauwe ham) | 400 gram tuin- of doperwtjes (evt. uit de vriezer) | rasp van een biologische citroen | sap van een halve citroen | een halve rode peper (of een snufje chiliflakes) | flinke scheut extra vergine olijfolie | verse bieslook | zout & peper

Zet een flinke pan water op het vuur, breng het aan de kook en voeg zout toe. Doe er vervolgens de tagliatelle bij en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente).

Schenk in een andere pan de olijfolie en doe er de citroenrasp, het citroensap, de fijngehakte bieslook, de fijngehakte rode peper (zonder zaadjes!) en de erwtjes bij. Roer even goed door, zodat alle smaken samenkomen en de erwtjes garen.

Als de pasta gaar is, giet je hem goed af en laat je hem eventjes kort uitlekken. Meng de pasta vervolgens door de saus.

Als de pasta goed gemengd is met alle smaken, verdeel je de in grove stukken gescheurde mozzarella over de pasta. Doe dit ook met de Parmaham. Het is zo niet alleen heerlijk eten, maar de buffelmozzarella smelt zo ook nog een beetje, wat de smaak ten goede komt.

Serveer met een schijfje citroen en breng op smaak met wat zout en peper. Buon appetito!

Zin in meer gerechten met citroen? In Jadis’ kookboek vind je nog veel meer inspiratie!

The Lemon Kitchen kookboek | Jadis Schreuder | ISBN 9789024588305 | €20,- | uitgeverij Luitingh-Sijthoff | bestel The Lemon Kitchen kookboek via deze link bij bol.com

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *