Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Panna cotta met verbena en citrusfruit uit het kookboek Big Mamma in 30 minuten

Komt je schoonmoeder onverwachts langs? Kook je voor een nieuwe date, een oude vlam of voor een tafel vol familie of vrienden? Met het kookboek Big Mamma in 30 minuten zet je in een handomdraai een fantastisch Italiaans gerecht op tafel.

Het populaire Big Mamma-team geeft haar geheimen prijs om snelle én ultra gastronomische gerechten op tafel te zetten, van antipasti tot en met dolci.

Heerlijke Italiaanse gerechten in een half uur

De honderd nieuwe recepten van de Big Mamma-groep zijn eenvoudig en snel te maken en altijd erg smaakvol. Van gegrilde prei met stracciatella tot Siciliaanse caponata, van een Napolitaanse schotel met inktvis, olijven, kappertjes en tomaten tot panna cotta met citrusvruchten en verbena, van pizza met burrata en coppa tot vijgensalade met Parmaham.

Met deze recepten krijgen jouw tafelgenoten de indruk dat je uren in de keuken hebt gestaan, terwijl alle gerechten in een half uurtje te maken zijn.

Bovendien krijg je veel tips van Italiaanse mamma’s die het verschil maken: over technieken, de voorraadkast en waar je op moet letten bij de aankoop van versproducten. Wie je ook aan tafel ontvangt: van carnivoren, lastige eters, kritische schoonouders tot vegetariërs: Big Mamma in 30 minuten biedt volop keuze.

Panna cotta met verbena en citrusfruit

We delen als voorproefje het recept voor panna cotta met verbena en citrusfruit. Voor zes personen heb je nodig: enkele citrusvruchten (naar smaak) | 1 liter slagroom met 35% vet | een paar blaadjes verbena (verveine) | geraspte schil van een onbespoten sinaasappel en een onbespoten citroen | 50 gram suiker | 10 gram pectine

Hoe maak je deze panna cotta?

Snijd eerst de citrusvruchten in tweeën, pers ze uit en schraap ze leeg. Houd de schillen heel en leg die in de vriezer. Je kunt van de gelegenheid gebruikmaken om van het citroensap een shotje vitamine C te maken, dan hoef je niets te verspillen.

Verwarm in een pan de room, verbena en de sinaasappel- en citroenrasp. Verwijder de blaadjes en de rasp uit de room als het mengsel heet is. Heb je genoeg tijd, laat het mengsel dan dertig minuten trekken in een afgedekte kom.

Meng intussen de suiker en de pectine in een mengkom. Schenk de citrusroom erbij. Let op: die mag niet te heet zijn. Je kunt de room het beste overgieten als hij een temperatuur van 40 °C heeft.

Weet je niet hoe je dat moet controleren? Klop aan bij de buren om een kookthermometer te lenen als je die niet zelf in de la hebt liggen.

Meng alles met een mixer of garde. De bedoeling is dat alle klontjes verdwijnen. Breng vervolgens de room in een pan aan de kook. Haal, zodra je kleine belletjes ziet verschijnen, het roommengsel van het vuur en schenk het liefdevol in de halve citroenen die in de vriezer liggen te wachten.

Bewaar de panna cotta’s zo lang mogelijk in de koelkast; idealiter vier uur. Feitelijk: tijdens de hele maaltijd en het wordt nog beter als je niet je meest punctuele vrienden hebt uitgenodigd. Flambeer de citrusvruchten vlak voor het opdienen.

Alle snelle succesrecepten van Big Mamma vind je in

Big Mamma in 30 minuten | ISBN 9789461432957 | € 32,50 | Good Cook | bestel Big Mamma in 30 minuten bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *