Bestel Saskia's roman Het perfecte recept

Paddenstoelen – een beetje van het Campo de’ Fiori en een beetje van Carluccio

Met de paddenstoelen die we op het Campo de’ Fiori in Rome buit wisten te maken, duiken we de keuken in – in gezelschap van niemand minder dan Antonio Carluccio. Althans, met zijn boek vol met paddenstoelrecepten!

Paddestoelen cover FINAL.qxp

Antonio Carluccio is al meer dan zestig jaar een bevlogen paddenstoelenliefhebber. Gedurende die vele jaren heeft hij niet alleen zelf paddenstoelen verzameld, maar ook recepten met paddenstoelen ontwikkeld. Ruim honderd van deze recepten zijn verzameld in een kookboek, dat recent opnieuw werd uitgebracht.

paddenstoelen

In Paddenstoelen uit de keuken van Carluccio verwerkt Antonio niet alleen zijn indrukwekkende kennis van het paddenstoelen verzamelen, maar toont hij ook zijn culinaire talent. In de unieke en gezaghebbende veldgids komen bijna honderd wilde en gekweekte paddenstoelen aan bod.

Hij bespreekt de eetbare soorten, maar ook de giftige paddenstoelen die er erg op lijken. In het tweede deel van het boek volgt een selectie van meer dan honderd recepten, zodat je je buit of aankoop kunt verwerken in de meest uiteenlopende gerechten, van klassiek tot eigentijds.

Paddestoelen_uit_de_keuken_van_Carluccio-collage

Aardappelen met eekhoorntjesbrood

Wij kozen voor de aardappelen met eekhoorntjesbrood. Carluccio: ‘Een uitstekende combinatie van twee ingrediënten die haast voor elkaar geschapen lijken. Zoals zo dikwijls in het leven is eenvoud het kenmerk van het ware. In dit Italiaanse recept vormen textuur, smaak en presentatie een volmaakte eenheid. Ik heb zelfs geen knoflook en ui toegevoegd, zodat het eekhoorntjesbrood ten volle tot zijn recht kan komen.

Maak de paddenstoelen schoon, snijd ze bij en dan in dunne plakjes. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in licht gezouten kokend water. Giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze in schijfjes. Verhit de helft van de boter met de helft van de olie en bak de paddenstoelenplakjes bruin.

Schep ze uit de pan. Bak de aardappelschijfjes in de resterende boter en olie. Schep de paddenstoelen en aardappelschijfjes in een grote schaal door elkaar en bestrooi ze met wat zout en peper. Strooi de salieblaadjes erover. Serveer ze als voor- of bijgerecht bij vlees of vis.’

Nog veel meer paddenstoelrecepten vind je in

Paddestoelen cover FINAL.qxp

Paddenstoelen uit de keuken van Carluccio | Antonio Carluccio | ISBN 9789059564947 | uitgeverij Fontaine | bestel Paddenstoelen uit de keuken van Carluccio via deze link bij bol.com

Ontdek de leukste routes in Italiaanse steden!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *