Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Paddenstoelen – een beetje van het Campo en een beetje van Carluccio

paddenstoelen

Met de paddenstoelen die we op het Campo de’ Fiori in Rome buit wisten te maken, duiken we de keuken in – in gezelschap van niemand minder dan Antonio Carluccio. Althans, met zijn boek vol met paddenstoelrecepten!

Paddestoelen cover FINAL.qxp

Antonio Carluccio is al meer dan zestig jaar een bevlogen paddestoelenliefhebber. Gedurende die vele jaren heeft hij niet alleen zelf paddestoelen verzameld, maar ook recepten met paddestoelen ontwikkeld. Ruim honderd van deze recepten zijn verzameld in een kookboek, dat recent opnieuw werd uitgebracht.

In Paddenstoelen uit de keuken van Carluccio verwerkt Antonio niet alleen zijn indrukwekkende kennis van het paddenstoelen verzamelen, maar toont hij ook zijn culinaire talent. In de unieke en gezaghebbende veldgids komen bijna honderd wilde en gekweekte paddenstoelen aan bod. Hij bespreekt de eetbare soorten, maar ook de giftige paddenstoelen die er erg op lijken.In het tweede deel van het boek volgt een selectie van meer dan honderd recepten, zodat je je buit of aankoop kunt verwerken in de meest uiteenlopende gerechten, van klassiek tot eigentijds.

Paddestoelen_uit_de_keuken_van_Carluccio-collage

Wij kozen voor de aardappelen met eekhoorntjesbrood. Carluccio: ‘Een uitstekende combinatie van twee ingrediënten die haast voor elkaar geschapen lijken. Zoals zo dikwijls in het leven is eenvoud het kenmerk van het ware. In dit Italiaanse recept vormen textuur, smaak en presentatie een volmaakte eenheid. Ik heb zelfs geen knoflook en ui toegevoegd, zodat het eekhoorntjesbrood ten volle tot zijn recht kan komen.

Maak de paddestoelen schoon, snijd ze bij en dan in dunne plakjes. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in licht gezouten kokend water. Giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze in schijfjes. Verhit de helft van de boter met de helft van de olie en bak de paddestoelenplakjes bruin. Schep ze uit de pan. Bak de aardappelschijfjes in de resterende boter en olie. Schep de paddestoelen en aardappelschijfjes in een grote schaal door elkaar en bestrooi ze met wat zout en peper. Strooi de salieblaadjes erover. Serveer ze als voor- of bijgerecht bij vlees of vis.’

Nog veel meer paddenstoelrecepten vind je in

Paddestoelen cover FINAL.qxp

Paddenstoelen uit de keuken van Carluccio
Antonio Carluccio
ISBN 9789059564947
€ 19,95
uitgeverij Fontaine

Bestel Paddenstoelen uit de keuken van Carluccio via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *