Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Met een flinke korrel zout – zeebrasem uit De Zilveren Lepel

Afgelopen zondag doken we de keuken in met de nieuwe editie in De Zilveren Lepel-reeks, dit keer geheel gewijd aan vis.

De Zilveren Lepel vis

De Italiaanse keuken is een van de beste viskeukens ter wereld. Het geheim? Goede, verse ingrediënten, puur en eerlijk klaargemaakt. Deze visbijbel bevat meer dan 200 eenvoudige en authentieke recepten voor vis en zeevruchten uit de keuken van de befaamde Zilveren Lepel, vol inspiratie en heel toegankelijk. De recepten variëren van een verwarmende driekleurige vislasagne tot een klassieke spaghettini met venusschelpen of gerookte zalmforel met amandelen en groene groente. Allemaal even verrukkelijk en puur Italiaans!

Het helpt je bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van bijna alle voorkomende soorten vis en zeevruchten. Met het oog op duurzaamheid en verkrijgbaarheid geeft De Zilveren Lepel Vis ook alternatieven om optimaal gebruik te maken van de vangst van de dag. Wij kozen op verzoek voor zeebrasem in een zoutkorst.

Zilveren Lepel vis zout

Ingrediënten (voor 6 personen): 1,5 kilo zeebrasem, geschubd en schoongemaakt (alternatief: zeebaars of harder) | 1,8 kilo grof zeezout | olijfolie voor de vis | sap van 1 citroen, gezeefd | peper en zout

Verhit de oven tot 200 °C. Bestrooi de buikholte van de vis met zout en peper. Bekleed een braadslee met een vel aluminiumfolie, strooi 400 gram zout op de bodem en leg de vis erop. Bedek hem volledig met de rest van het zout en zet hem 45 minuten (circa 15 minuten per 500 gram) in de oven.

Haal de braadslee eruit, breek de zoutkorst e haal de vis eruit. Verwijder al het aanhangende zout, gooi het vel weg en leg de vis op een warme schaal. Bedruppel hem met olijfolie en citroensap en zet hem direct op tafel. Buon appetito!

Meer Italiaanse visrecepten vind je in

De Zilveren Lepel vis

De Zilveren Lepel Vis | ISBN 9789000315581 | uitgeverij Van Dishoeck | bestel De Zilveren Lepel Vis via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *