Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

Linguine met citroen, munt en kappertjes uit Puur Pasta

‘Pasta kan zo eenvoudig en ingewikkeld zijn als je maar wilt. Het is snel, makkelijk, troostrijk en opbeurend,’ aldus Laura Santtini, die in de Londense wijk Belgravia het Italiaanse restaurant Santini runt dat haar ouders daar in 1984 openden.

Dankzij het recent verschenen kookboek Puur Pasta geniet je ook in eigen keuken van Laura’s recepten, waarbij ze je steeds weer weet te verrassen met sauzen die dankzij hun unieke smaakcombinaties elk bord pasta omtoveren tot een bord waar je meer dan blij van wordt. Laura koos ervoor om ook veel tarwevrije pastarecepten in het boek op te nemen, zoals tot spaghetti gesneden pompoen en courgette.

Vanwege ons bezoek aan kappertjeseiland Salina delen wij vandaag het recept voor linguine met citroen, munt en kappertjes.

Laura: ‘Sneller dan dit kan bijna niet. Het is een zuiver en eenvoudig gerecht. Voor deze pasta heb je nodig (voor 2 personen): 3 eetlepels extra vergine lijfolie, plus extra indien nodig | een handvol muntbladeren, grof gehakt | rasp en sap van een halve citroen | 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt en afgespoeld | 2 eetlepels pijnboompitten, liefst geroosterd | 200 gram gedroogde lange pasta of 160 gram verse lange pasta (zoals linguine of spaghetti) | zout en versgemalen zwarte peper | 2 eetlepels geraspte Parmigiano Reggiano, voor erbij

foto’s: Christopher Scholey

Breng voor de pasta een grote pan water met wat zout aan de kook. Doe in de tussentijd de olijfolie, munt, citroenrasp en het citroensap, de kappertjes en de pijnboompitten in een kom. Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook de pasta al dente. Giet de pasta dan af, maar houd 2,5 deciliter van het kookwater achter.

Doe de uitgelekte pasta in de kom met het kappertjesmengsel en roer het geheel goed door, tot de pasta goed bedekt is. Voeg indien nodig een scheutje van het bewaarde kookwater toe. Kruid de pasta naar smaak en serveer hem direct met de Parmigiano en flink wat extra zwarte peper. Ook lekker: garneer de pasta met geroosterde amandelschilfers.’

Nog veel meer pastarecepten vind je in

Puur Pasta | Laura Santtini | met foto’s van Christopher Scholey | ISBN 9789492500298  | € 12,50 | uitgeverij Edicola | bestel Puur Pasta via deze link bij bol.com

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *