Ga op pad met onze City Walks!

Limoncini – Citroengebakjes

Nu we zo dicht bij de Amalfikust zijn, die bekend staat om haar heerlijke citroenen, kunnen we niet anders dan hier iets lekkers mee maken. Heerlijk voor tussendoor, maar ook meer dan smakelijk als ontbijt – met een schuimige cappuccino!

Limoncini

Voor een mooi bord vol gebakjes heb je nodig: 30 gram gist, 1 glas melk, 50 gram boter, 250 gram suiker, ongeveer 400 gram bloem, 2 eieren, 2 citroenen, 1 sinaasappel en zonnebloemolie.

Smelt de gist in de warme melk. Laat de boter in een kom met een eetlepel suiker zacht worden. Voeg de twee mengsels samen en laat afkoelen. Voeg dit mengsel samen met de bloem en de eieren en kneed tot een homogeen deeg. Het deeg mag redelijk stevig zijn. Rol het deeg open met de deegrol, laat het redelijk dik.

Rasp de schillen van de citroenen en de sinaasappel en meng met de suiker. Bedek het deeg met de geraspte schil van de citroenen en de sinaasappel gemengd met de suiker. Rol op. Snijd het deeg in fijne sneden en bak die mooi bruin in zonnebloemolie.

Dit recept is afkomstig uit:

La vera cucina italiana

La vera cucina italiana | An & Jos Expeels | ISBN 9789020997965 | € 24,99 | uitgeverij Terra Lannoo

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *