Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

Semifreddo al limoncello uit het kookboek delicious. Italië

Het culi-tijdschrift delicious. komt met een nieuwe reeks luxe kookboeken. De Italiaanse keuken mag het spits afbijten, met als resultaat een kleurrijke verzameling van meer dan honderdtwintig recepten uit la bella Italia.

Van panzanella (een Toscaanse tomatensalade waarin je oud brood verwerkt) tot ravioli met tuinbonen en ricotta, van knapperige pizza tot hartverwarmende minestrone en lamsstoof met artisjokken.

Natuurlijk is er ook genoeg ruimte voor onweerstaanbaar zoet, zoals perfecte semifreddo met limoncello en romige torta della nonna. Allemaal even smakelijk (én een lust voor het oog), maar toch eenvoudig om te maken.

Ook ontrafelt delicious. Italië alle geheimen van basisrecepten als risotto, gnocchi, verse pasta en focaccia, met duidelijke stap-voor-stap fotografie. Naast heel veel recepten biedt het boek extra tips en uitleg over Italiaanse ingrediënten, met uitleg over de herkomst, kenmerken en het gebruik in de keuken.

Bovendien ontdek je de lekkerste culinaire adressen om de beste Italiaanse producten in te kunnen slaan, van de allerlekkerste lardo en parmaham tot olijfolie en limoncello.

Met delicious. Italië serveer je zo in een handomdraai een flinke portie dolce vita. We nemen alvast een voorproefje op dit zoete leven met het recept voor semifreddo al limoncello, een verfrissende ijstaart met zonnige citroenlikeur.

Ingrdiënten (voor acht tot tien personen): rasp en sap van een (biologische) citroen | 2 eetlepels fijne kristalsuiker | 80 ml limoncello | 325 gram lemon curd | 250 gram stevige verse roomkaas | 250 gram mascarpone | 24 lange vingers | voor de citroensiroop: een (biologische) citroen en 100 gram fijne kristalsuiker

Meng in een kom de citroenrasp en het citroensap met de suiker en de limoncello. Klop met de mixer in een andere kom de lemon curd door de verse roomkaas. Klop er vervolgens ook de mascarpone door.

Bekleed een cakevorm met een inhoud van 1 liter met plastic folie. Laat de folie royaal over de rand heen hangen, zodat je straks ook de bovenkant van de vorm kunt afdekken.

Doop acht lange vingers in het limoncellomengsel en leg ze op de bodem van de cakevorm. Verdeel hierover de helft van het lemon curd/roomkaas/mascarponemengsel. Herhaal deze lagen en eindig dan met een laag in het limoncellomengsel gedoopte lange vingers.

Sla de folie erover en laat de semifreddo minimaal zes uur (het best is een hele nacht) opstijven in de diepvries.

Maak voor het opdienen de citroensiroop. Met een zesteur trek je mooie gele krulletjes van de citroen (zonder het witte deel van de schil, want dat smaakt vrij bitter). Verwarm de suiker met 100 ml water en de schilletjes in een steelpan, op matig vuur.

Roer tot de suiker is opgelost en laat de suikersiroop in vijf tot zes minuten licht inkoken. Schenk de siroop in een kom en laat afkoelen, zodat de siroop iets stroperig wordt.

Neem de semifreddo een half uur voor het serveren uit de diepvries. Snijd in dikke planken en sprenkel er wat citroensiroop over. Lekker met een glaasje ijskoude limoncello erbij!

Nog veel meer heerlijke recepten vind je in

delicious. Italië | ISBN 9789059569430 | Fontaine Uitgevers | bestel delicious. Italië via deze link bij bol.com

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

3 reacties

  1. Wat een geweldig goede recepten. Fijn steeds de e-mail te ontvangen

  2. EDGARD DE DECKER

    PRACHTIG

  3. Ik volg een koolhydraatarm dieet, maar ik ga toch de semifreddo al limoncello maken. Ik eet dan gewoon de lange vingers niet op.
    Mjammie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *