Dol op koffie én op cocktails? Dan zijn deze drie koffiecocktails je op het lijf geschreven! Ze bevatten namelijk alle drie een lekkere shot espresso én een scheutje Tia Maria, de bekende Italiaanse likeur op basis van de allerbeste arabica-koffie met een hint van vanille en rum.
Tia Maria Espresso Martini
De Tia Maria Espresso Martini is een fijne variatie op de klassieke Espresso Martini, waarin Tia Maria, wodka en verse espresso samenkomen, met een finishing touch van verse koffieboontjes. Ook fijn na afsluiting van een etentje, overigens – na (of in plaats van) het dessert.
Ingrediënten: 25 ml Tia Maria | 25 ml wodka | 1 of 2 shots espresso | 5 ml suikersiroop
Doe de espresso, Tia Maria en wodka in een shaker met ijs. Hard schudden en vervolgens uitschenken in een gekoeld Martiniglas. Garneer met drie koffieboontjes.
Tia Maria Mint Americano
Onze zomerfavoriet is de Tia Maria Mint Americano. Een ‘shaken and stirred’ dubbele espresso met siroop die een frisse bite krijgt dankzij verse munt en bruiswater – waardoor je dit drankje ook op de meest tropische dagen kunt maken.
Om deze Tia Maria Mint Americano te maken heb je nodig: 25 ml Tia Maria | 2 shots espresso | 10 ml suikersiroop | 6 muntblaadjes | 30 ml bruiswater
Doe de muntblaadjes, Tia Maria, espresso en suikersiroop in een shaker. Schud de ingrediënten veertig seconden. Giet de inhoud van de shaker via een zeef in een glas met ijs. Roer goed door en schenk het bruiswater erbij. Garneer met een takje munt.
Tia Maria Mint Frappé
Een wat eenvoudiger variatie zonder suikersiroop en bruiswater, maar minstens zo lekker. Hiervoor heb je per persoon nodig: 25 ml Tia Maria | 2 shots espresso | 50 ml melk | 6 verse muntblaadjes
Giet de Tia Maria, espresso en melk samen in een shaker. Voeg de muntblaadjes toe en shake alles samen. Giet de drank in een glas en garneer met een munttakje.