Ga op pad met onze City Walks!

Espresso freddo al limone – Italiaanse ijskoffie met citroen

Jadis van The Lemon Kitchen maakt geregeld een recept voor Ciao tutti, altijd met een Italiaanse twist en als het even kan met citroen of andere citrusvruchten in de hoofdrol.

Op deze zomerse zondag deelt ze een supersimpel maar lekker verfrissend recept voor een Italiaanse ijskoffie: een Italiaanse espresso met een toevoeging van citroen. Naar het schijnt gebruikten de arme Italianen vroeger wat citroen om de kwalitatief mindere koffie, die vaak een bittere nasmaak had, te maskeren. Een fris citroenschijfje doet wonderen.

Met de koffiekwaliteit van nu hoeven we de smaak niet meer te maskeren, maar met zomerse temperaturen is het vooral lekker en verfrissend om wat citroen in je (ijs)koffie te doen.

Ingrediënten voor 2 ijskoffies: 4 Italiaanse espresso’s | 4 schijfjes van een biologische citroen | citroenschil (eveneens van een biologische citroen) | ijsklontjes | suiker naar smaak

Snijd als eerste vier dunne plakjes van de biologische citroen af. Houd deze even apart. Zet vervolgens vier kopjes espresso. Zet vervolgens twee mooie glazen neer en vul deze met een paar ijsklontjes.

Leg twee citroenplakjes in elk glas. Giet de espresso (eventueel op smaak gebracht met wat suiker) over de citroen heen en rasp er wat citroenschil overheen.

Drink je liever koffie in plaats van een sterke espresso? Zet dan per glas één kopje koffie. De ijskoffie is dan wat zachter van smaak, maar nog steeds lekker. Geniet van dit verkoelende recept!

Zin in meer gerechten met citroen? Maak dan ook de citroencantuccini van The Lemon Kitchen, de limoncellococktail of een heerlijk zomerse pasta met buffelmozzarella, Parmaham, erwtjes en citroen.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *