Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

De Zomer van de Zilveren Lepel

Stel je voor, echt Italiaans eten aan een lange houten tafel, in een heerlijke avondzon. Dat is precies het gevoel dat deze zomerse uitgave van de makers van De Zilveren Lepel oproept…

De 400 (!) recepten in De Zomer van De Zilveren Lepel maken optimaal gebruik van het geweldige aanbod van groente en fruit die de zomer te bieden heeft, zoals tomaten, verse kruiden, aubergines, aardbeien en frambozen. De prachtige en kleurige foto’s van Italiaanse landschappen, ingrediënten en gerechten brengen je helemaal in de sfeer van het land – en de heerlijke recepten zullen alle thuiskoks inspireren tot het maken van smaakvolle seizoensgerechten.

Dit boek brengt de smaak van Italië naar je eettafel, of je nu op een Italiaanse camping zit of aan je eigen tuintafel! Uiteraard biedt De Zomer van de Zilveren Lepel ook volop inspiratie voor picknicks, barbecues en allerlei andere zomerse eetfestijnen, met recepten voor onder andere tapenade en frittata, een keur aan salades, gegrilde vis en zomerse drankjes.

Om het zomerse gevoel al even in huis te halen vandaag op Ciao tutti het recept voor aardbeienrisotto, oftewel risotto alle fragole:

Ingrediënten
(voor 4 personen)

1 liter groentebouillon
80 gram boter
1 ui, fijngehakt
320 gram risottorijst
400 ml droge witte wijn
300 gram aardbeien, kroontjes verwijderd
250 ml slagroom
zout en versgemalen witte peper

Giet de bouillon in een pan en breng aan de kook, temper vervolgens het vuur en laat zachtjes koken.

Smelt ondertussen de helft van de boter in een andere pan. Voeg de ui toe en bak deze op laag vuur onder af en toe roeren in circa 5 minuten zacht. Doe de rijst erbij en bak al roerend tot alle korrels glanzen van de boter.

Voeg de wijn toe en laat circa 5 minuten pruttelen. Roer een soeplepel hete bouillon door de rijst en blijf roeren tot al het vocht is opgenomen. Voeg dan een nieuwe soeplepel bouillon toe en ga zo door tot alle bouillon is opgenomen. Dit duurt 18 tot 20 minuten.

Leg ondertussen een paar aardbeien opzij voor de garnering. Prak de rest fijn in een kom. Voeg de geprakte aardbeien 10 minuten voor het einde van de kooktijd (dus ongeveer als de helft van de bouillon is opgenomen) toe aan de risotto.

Roer vlak voor het einde de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer de risotto met de achtergehouden aardbeien en serveer direct.

Buon appetito en een smakelijke zomer!

Kijk voor meer zomerse recepten in

De Zomer van de Zilveren Lepel
ISBN 9789077330128
€ 35,00
uitgeverij Van Dishoeck

De Zomer van de Zilveren Lepel Live
Zelf proeven hoe lekker zomers de gerechten uit De Zomer van de Zilveren Lepel zijn, zonder eerst in de keuken te hebben gestaan? Dat kan tijdens de pranzo (lunch) die boekhandel H. de Vries te Haarlem samen met uitgeverij Unieboek / Het Spectrum op zondag 17 april organiseert. Schuif aan aan de mooi gedekte, lange houten tafels in de binnentuin van de winkel en geniet van een aantal gerechten uit De Zomer van de Zilveren Lepel, verzorgd door Staal Catering.

De kosten voor de pranzo bedragen € 45,00. Dat is inclusief drie drankjes en natuurlijk een exemplaar van De Zomer van de Zilveren Lepel (ter waarde van € 35,00). De lunch begint om 14.00 uur en zal ongeveer twee uur duren.

Op zondag 17 april is de boekhandel alleen geopend voor de mensen die komen lunchen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus twijfel niet te lang! Kaarten zijn te bestellen via deze link. Let wel; dereservering is pas definitief na betaling. Je kunt op de site met IDEAL betalen, maar natuurlijk kun je de kaarten ook vooraf in de winkel komen betalen.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Vrienden van me hebben het al gekocht en koken er al uit, ze zijn dol enthousiast!
    Nu ik nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *