Ga op pad met onze City Walks!

Crostini met mascarpone, ei en asperge

Speciaal voor Pasen een simpel maar smakelijk recept, met heerlijke voorjaarsingrediënten: mascarpone, ei en groene asperge. Wil je het nog een beetje feestelijker maken, schaaf er dan nog een beetje truffel over.

Bruschetta-met-mascarpone-ei-asperge

Ingrediënten
(voor 6 personen)

1 Italiaanse sfilatino (of dun stokbrood), in plakjes
extra vergine olijfolie
125 gram boter, op kamertemperatuur
4 eetlepels gehakte peterselie
4 lente-uitjes, gesnipperd
12 groene asperges, stengels bijgesneden
6 grote eieren
4 tot 6 eetlepels mascarpone, losgeroerd
zeezout en versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 190 °C. Besmeer beide kanten van de sneden brood met olijfolie en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Zet ze circa 10 minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn.

Klop in de tussentijd de boter met de peterselie en lente-uitjes door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Kook de asperges in circa 10 minuten gaar in kokend gezouten water. Snijd de punten eraf en leg ze weg. Snijd de rest in plakjes.

Kook de eieren 6 tot 8 minuten. Leg ze dan een paar minuten in koud water. Pel ze en prak ze lichtjes met een vork. Schep er het boter/kruidenmengsel en de mascarpone door tot het mengsel romig is. Meng de plakjes asperge erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Smeer het eimengsel in een dikke laag op de crostini. Schik de aspergepuntjes erop en sprenkel er nog een beetje olijfolie over.

Buon appetito!

Meer recepten voor crostini, bruschetta en andere Italiaanse snacks vind je in

Bruschetta

Bruschetta
Maxine Clark
vertaald door Kim Maclean
ISBN 9789023013785
€ 9,95
uitgeverij Becht

Bestel Bruschetta via deze link bij bol.com

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *