Speciaal voor Pasen een simpel maar smakelijk recept, met heerlijke voorjaarsingrediënten: mascarpone, ei en groene asperge. Wil je het nog een beetje feestelijker maken, schaaf er dan nog een beetje truffel over.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten (voor zes personen): 1 Italiaanse sfilatino (of dun stokbrood), in plakjes | extra vergine olijfolie | 125 gram boter, op kamertemperatuur | 4 eetlepels gehakte peterselie | 4 lente-uitjes, gesnipperd | 12 groene asperges, stengels bijgesneden | 6 grote eieren | 4 tot 6 eetlepels mascarpone, losgeroerd | zeezout en versgemalen zwarte peper
Hoe maak je de crostini met mascarpone, ei en asperge?
Verwarm de oven voor op 190 °C. Besmeer beide kanten van de sneden brood met olijfolie en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Zet ze circa tien minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Klop in de tussentijd de boter met de peterselie en lente-uitjes door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Kook de asperges in circa tien minuten gaar in kokend gezouten water. Snijd de punten eraf en leg ze weg. Snijd de rest in plakjes.
Kook de eieren zes tot acht minuten. Leg ze dan een paar minuten in koud water. Pel ze en prak ze lichtjes met een vork. Schep er het boter/kruidenmengsel en de mascarpone door tot het mengsel romig is. Meng de plakjes asperge erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Smeer het eimengsel in een dikke laag op de crostini. Schik de aspergepuntjes erop en sprenkel er nog een beetje olijfolie over. Buon appetito!
Meer recepten voor crostini, bruschetta en andere Italiaanse snacks vind je in
Bruschetta | Maxine Clark | vertaald door Kim Maclean | ISBN 9789023013785 | uitgeverij Becht | bestel Bruschetta via deze link bij bol.com