Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

Frisse citroentiramisù uit Desserts bij Janneke thuis

Chocolade panna cotta, citroentiramisù, bosvruchtencharlotte, sinaasappel-yoghurtsoufflé, snelle meringueparfaits, gefrituurd ijs en chocoladebitterballen…

Alleen al door de foto’s van deze toetjes in Janneke Philippi’s nieuwste boek willen we meteen aan tafel. Eigenlijk kun je alle andere gangen meteen wel overslaan en hup, naar het dessert, zoveel dolce inspiratie is er in dit kookboek te vinden.

Desserts – bij Janneke thuis bevat een ruime keuze aan geweldige desserts, waarvan de meeste ook nog eens in niet meer dan dertig minuten en met een handvol ingrediënten te maken zijn. Of je nu een klassiek dessert wil maken voor een feestelijk etentje of juist iets bijzonders voor een gezellige avond met vrienden, dankzij dit boek wordt niet het hoofdgerecht, maar het toetje het hoogtepunt van de avond!

We mogen het recept van de citroentiramisù alvast met jullie delen, voor een voorproefje van de Italiaanse zomer! Janneke: ‘Het is een van mijn favoriete tiramisù-recepten. Met sinaasappel, grapefruit of limoen zet ik ze trouwens net zo graag op tafel!’

Jannekes recept voor citroentiramisù
Voor 4 personen heb je nodig: 2 citroenen, 2 blaadjes witte gelatine, 75 gram suiker, 3 eetlepels limoncello, 20 amaretti (de grotere soort van deze amandelkoekjes, die zo mooi per stuk zijn verpakt, bijvoorbeeld van het Italiaanse merk Virginia – als je voor dit recept kleine amaretti gebruikt, heb je 32 koekjes nodig), 250 gram mascarpone, 50 ml slagroom, poedersuiker en 4 kookringen (van 7 centimeter doorsnee)

Leg de kookringen op een met bakpapier bekleed plat bord. Bekleed ook de binnenkanten van de kookringen met een reep bakpapier.

Boen één citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers beide citroenen uit en meet 100 ml sap af. Week de gelatine vijf minuten in een kom met ruim koud water.

Breng de citroenrasp met het sap en de suiker in een steelpan tegen de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en voeg de limoncello toe. Doop zestien amaretti een voor een in de warme citroensiroop en leg ze als taartbodem in de kookringen.

Verwarm de resterende citroensiroop opnieuw. Knijp de gelatine goed uit. Neem de pan van het vuur en los de gelatine al roerende op in de hete citroensiroop.

Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom tot een dikke, romige crème. Voeg de citroensiroop toe. Schep de citroencrème op de amaretti. Zet de tiramisù minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.

Serveer de vier desserts elk op een eigen bordje. Verwijder de kookringen en het bakpapier. Garneer de citroentiramisù met de laatste vier amaretti, twee partjes citroen en bestrooi ze met poedersuiker.

Alle andere heerlijke desserts vind je in

Desserts – bij Janneke thuis | Janneke Philippi | met foto’s van Serge Philippi | ISBN 9789045217987 | € 19,99 | Karakter Uitgevers | bestel Desserts – bij Janneke thuis via deze link bij bol.com of bestel via deze link een (gesigneerd) exemplaar bij Janneke zelf

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *