Ontdek Italië op een Vespa!

Citroentiramisù – het hoogtepunt van de avond

Chocolade panna cotta, espressogranita, cappuccinomascarpone, tiramisùpudding, basilicumkoekjes, cantuccini, latte-macchiato-ijs… alleen al door het zien van deze toetjes in Janneke Philippi’s nieuwste boek willen we meteen aan tafel. Eigenlijk kun je alle andere gangen meteen wel overslaan en hup, meteen naar het dessert, zoveel dolce inspiratie is er in dit kookboek te vinden.

Mijn-favoriete-desserts-Philippi

Mijn favoriete desserts bevat dan ook meer dan 150 geweldige desserts, waarvan de meeste ook nog eens in niet meer dan 30 minuten en met een handvol ingrediënten te maken zijn. Of je nu een klassiek dessert wil maken voor een feestelijk etentje of juist iets bijzonders voor een gezellige avond met vrienden, dankzij Janneke Philippi wordt niet het hoofdgerecht, maar het toetje het hoogtepunt van de avond!

Op nummer 3 van Jannekes favoriete desserts staat de citroentiramisù, waarvan we het recept graag met jullie delen, omdat zowel de smaak als de presentatie onvergetelijk is!

citroen-tiramisu-Janneke-Philippi

Voor 4 personen heb je nodig: 2 citroenen, 2 blaadjes witte gelatine, 75 gram suiker, 3 eetlepels limoncello, 20 amaretti (de grotere soort, die zo mooi per stuk zijn verpakt, bijvoorbeeld van het Italiaanse Virginia), 250 gram mascarpone, 50 ml slagroom, poedersuiker en 4 kookringen (van 7 cm doorsnee)

Leg de kookringen op een met bakpapier bekleed plat bord. Bekleed ook de binnenkanten van de kookringen met een reep bakpapier.

Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers beide citroenen uit en meet 100 ml sap af. Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water.

Breng de citroenrasp met het sap en de suiker in een steelpan tegen de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en voeg de limoncello toe. Doop 16 amaretti een voor een in de warme citroensiroop en leg ze als taartbodem in de kookringen.

Verwarm de resterende citroensiroop opnieuw. Knijp de gelatine goed uit. Neem de pan van het vuur en los de gelatine al roerende op in de hete citroensiroop.

Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom tot een dikke, romige crème. Voeg de citroensiroop toe. Schep de citroencrème op de amaretti. Zet de tiramisù minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.

Serveer de vier citroentiramisù elk op een eigen bordje. Verwijder de kookringen en het bakpapier. Garneer de tiramisù met de laatste 4 amaretti, wat partjes citroen en bestrooi ze met poedersuiker.

Alle andere favoriete dessertrecepten van Janneke Philippi vind je in

Mijn-favoriete-desserts-Philippi

Mijn favoriete desserts
Janneke Philippi
ISBN 9789045206035
€ 29,95
uitgeverij Karakter

Bestel Mijn favoriete desserts via deze link bij bol.com

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze City Walks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *