Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Citroensorbetijs – zomerse dorstlesser

Dit Italiaanse sorbetijs is niet hittebestendig, maar het is wél een ultieme dorstlesser op een warme zomerdag!

citroen-sorbet-ijs (1)

Voor 4 personen heb je nodig: 250 ml koud water | 75 gram kistalsuiker | 4 biologische citroenen

Doe de suiker en de fijn geraspte schil van de citroenen in een pan met de helft van het koude water. Roer dit op laag vuur goed door, tot de suiker mooi is opgelost. Dit duurt ongeveer vijf minuten.

Zeef de citroensiroop zodat de citroenrasp achterblijft. Meng ongeveer de helft van de rasp weer door het mengsel. Zo is de sorbet perfect op smaak. De overgebleven citroenrasp kun je bewaren (voor bijvoorbeeld ijs of pasta – die heb je in dit recept niet meer nodig).

Roer er dan het sap van de citroenen en de rest van het water door (in totaal circa 150 ml). Laat het mengsel goed afkoelen en zet het minimaal een half uur in de vriezer. Verwerk het daarna met behulp van een ijsmachine tot het mengsel de structuur van sorbetijs heeft. Zet het sorbetijs ongeveer twee uur in de vriezer.

citroen-sorbet-ijs (2)

Heb je geen ijsmachine? Zet het mengsel dan minimaal twaalf uur in de vriezer. Haal het ijs een uur of twee voor je het wil eten uit de vriezer. Laat het even op temperatuur komen en mix het dan met een staafmixer goed door. Doe het dan nog even terug in de vriezer.

Serveer het sorbetijs in mooie schaaltjes met wat verse munt en een schijfje citroen.

Godetevi l’estate!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. wat doe je met de 2e helft van het water? Ik neem aan dat die erbij gaat maar dat staat nergens. ik ga het wel proberen

  2. Dank voor je oplettendheid, het is aangepast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *