Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

Carluccio – ruim 300 heerlijke recepten van Antonio Carluccio

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Antonio Carluccio overleed. Gelukkig is zijn culinaire erfenis bewaard gebleven in zijn prachtige kookboeken.

Meer dan driehonderd van zijn beste recepten zijn nu opnieuw verzameld in een lijvig kookboek dat simpelweg de naam Carluccio draagt, als een prachtig en vooral heel smakelijk eerbetoon aan ‘de godfather van de Italiaanse keuken’.

In Carluccio – Mijn beste Italiaanse recepten neemt Antonio Carluccio je mee op reis door Italië. Zijn simpele, positieve en nuchtere benadering van de Italiaanse keuken speelt hierbij een belangrijke rol.

Verwacht dus geen complexe recepten, maar eenvoudige gerechten die je ook bij Italianen thuis krijgt voorgeschoteld: van smaakvolle antipasti met groenten van het seizoen tot hartverwarmende soepen, van stevige pasta’s tot gerechten met verse vis, van lekker veel groentegerechten tot dolci om van te dromen.

Favoriet zijn hier onder meer de frittata met munt en pecorino; de salade van sinaasappel, grapefruit en bottarga; de penne met aubergine en pijnboompitten (waarvan we hieronder het recept delen); de groentepasta uit de oven; de rijstbombe met truffel, de gestoofde octopus; het gehaktbrood in tomatensaus, de spinazietaart met artisjokken, de gebakken paprika met amandelen; de verdronken bloemkool; de honingvijgen uit de oven en de ravioli met pecorino en honing.

Dankzij Carluccio waan je je thuis elke dag opnieuw in Italië, met genoeg recepten om bijna het hele jaar door elke dag iets nieuws op tafel te zetten. Proef onderstaande penne maar eens en je weet dat Carluccio kon koken als geen ander…

Penne met pijnboompitten en aubergine

Ingrediënten (voor vier personen): 400 gram aubergine, in blokjes | zout | 6 eetlepels extra vergine olijfolie | 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt | 3 eetlepels tomatenpuree | 25 gram pijnboompitten | 10 grote gezouten kappers, geweekt, uitgelekt en fijngehakt | 1 kleine chilipeper, fijngehakt | 20 zwarte olijven zonder pit | 400 gram penne | 60 gram rijpe pecorino, geraspt

Leg de aubergineblokjes ruim een uur in lichtgezouten water. Giet ze af, knijp het water eruit en dep de blokjes goed droog met keukenpapier.

Bak de aubergine met de knoflook in de olie goudbruin. Roer de tomatenpuree, pijnboompitten, kappertjes, chilipeper en olijven erdoor en laat de saus tien minuten pruttelen. Voeg wat water toe als de saus te droog is.

Kook in de tussentijd de penne al dente in royaal kokend water met zout. Giet de pasta af en meng door de saus. Serveer de pasta met de geraspte pecorino.

De indrukwekkende fotografie en Antonio’s karakteristieke stijl en verhalen maken Carluccio – Mijn beste Italiaanse recepten tot een onmisbaar werk voor elke liefhebber van de Italiaanse keuken!

Carluccio – Mijn beste Italiaanse recepten | Antonio Carluccio | foto’s: Alastair Hendy | vertaling: Hennie Franssen-Seebregts | illustraties: Katie Horwich | ISBN 9789059568846 | Fontaine Uitgevers | bestel Carluccio – Mijn beste Italiaanse recepten via deze link bij bol.com

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *