Naar hoofdinhoud Naar navigatie
11 oktober 2024

Cantuccini met chocolade, amaretto en hazelnoot

In de nieuwe speciale editie van delicious. speelt Italië de hoofdrol, met meer dan vijftig recepten uit de Italiaanse keuken. Genoeg inspiratie voor een heerlijke herfst all’italiana!

Begin bijvoorbeeld met antipasti als arancini met saucijs en venkelzaad, focaccia met aardappel en rozemarijn, met venkel gevulde sardientjes, mini-kroketjes met cavolo nero en finocchiona of krokante courgette met cacio e pepe-dipsaus.

Kies daarna een van de primi, zoals gegratineerde pastinaakrisotto met gorgonzola en rozemarijn, bietengnocchi met burrata en sinaasappelolie, rigatoni met gebraden kip in tomaten-dragonsaus of lasagne met paddenstoelen, truffelDeze link opent in een nieuw tabblad en noten waar je geen oven voor nodig hebt.

Zin in een secondo? Maak dan ossobuco alla puttanesca, porchetta, visstoof met venkel, saucijzenragù met witte bonen en pancetta of carne cruda met ansjovis, hazelnoten en citroen.

Als toetje geniet je van panna cotta met hazelnoten en chocoladeganache, espresso-martini-tiramisù, ricotta-pecorinotaartjes, chocolade-crostata met frambozenjam of amaretto & hazelnootcantuccini. Van deze laatste dolce delen we het recept, als voorproefje van al dit delizioso lekkers!

Wat heb je nodig?

Voor circa tweeëntwintig koekjes heb je nodig: 2 eieren | 1 theelepel vanille-extract | 1 eetlepel amaretto | 220 gram fijne kristalsuiker | 335 gram bloem (plus extra om te bestuiven) | 1 theelepel bakpoeder | 225 gram blanke hazelnoten, geroosterd en grof gehakt | 150 gram pure chocolade | zeezoutvlokken

Hoe maak je de amaretto-hazelnootcantuccini?

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop in een middelgrote kom de eieren, vanille, amaretto en suiker tot een bleek en glad mengsel.

Schep de bloem, het bakpoeder en de gehakte hazelnoten erdoor, zodat je een wat kleverig deeg krijgt.

Bestuif je handen met bloem en vorm het deeg tot een worst van 28 centimeter lang en 10 centimeter breed. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en plet licht.

Bak het deeg vijfentwintig tot dertig minuten tot het stevig is en licht kleurt. Laat volledig afkoelen op de bakplaat.

Verwarm de oven opnieuw voor op 180°C. Snijd het deeg met een kartelmes in schuine plakjes van 1 centimeter dik.

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in twaalf tot vijftien minuten lichtbruin. Keer ze halverwege. Laat de koekjes wat afkoelen.

Doe de chocolade in een hittebestendige kom en laat onder af en toe roeren au bain-marie smelten op een pan met zachtjes kokend water. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Roer de chocolade glad.

Doop de koekjes voor de helft in de gesmolten chocolade, leg ze op een rooster en bestrooi ze met zeezoutvlokken. Laat voor het serveren de chocolade goed opstijven.

De speciale editie delicious. Italië is nu te koop in de boek- en tijdschriftwinkel, in de webshop van delicious.Deze link opent in een nieuw tabblad of via bol.comDeze link opent in een nieuw tabblad.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ciao tutti is hét startpunt voor je vakantie naar Italië, bomvol persoonlijke tips. Buon viaggio!

autohuur italië
Bol AlgemeenBol Algemeen