Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

Burrata met geroosterde druiven naar recept van Soffritto

Bij Soffritto, een van onze favoriete Italiaanse adresjes in Sittard (dat helaas eind 2022 de deuren sloot) smulden we van burrata met druiven uit de oven. Voor wie dit ook thuis eens wil maken, delen we dit simpele maar supersmakelijke recept.

Ingrediënten

Voor vier personen heb je nodig: 300 gram rode pitloze druiven | 3 eetlepels vijgensiroop of vincotto (heb je dat niet in huis, dan kan olijfolie ook) | 3 takjes rozemarijn | 4 bollen burrata (of buffelmozzarella)

Bereidingswijze

Laat de burrata op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Verdeel de druiven over een ovenschaal en besprenkel ze met de vijgensiroop, vincotto of olijfolie. Ris de rozemarijn van de takjes en strooi over de druiven.

Rooster de druiven ongeveer vijftien minuten, totdat de schilletjes mooi gerimpeld zijn. Laat een beetje afkoelen.

Leg op elk bord een bol burrata en schep er een flinke lepel geroosterde druiven over. Serveer met een stuk ciabatta.

Wil je deze bijzonder lekkere burrata bij Soffritto proeven, schuif dan eens aan voor de lunch. Je vindt Soffritto aan de Paardestraat 3, in het centrum van Sittard. Op de website van Soffritto vind je de actuele openingstijden.

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Een reactie

  1. Annelies Fredriks-Stolwerk

    altijd een feest met Ciaotutti!
    vooral het artikel over de maaltijden op feestelijke wijze opgediend sprak me enorm aan.
    wat je met een beetje creatieve inspiratie niet kan doen!
    bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *