Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Burrata met geroosterde druiven naar recept van Soffritto

Bij Soffritto, een van onze favoriete Italiaanse adresjes in Sittard, smulden we van burrata met druiven uit de oven. Voor wie niet in de buurt van Sittard woont en dit ook thuis eens wil maken, delen we dit simpele maar supersmakelijke recept.

Ingrediënten

Voor vier personen heb je nodig: 300 gram rode pitloze druiven | 3 eetlepels vijgensiroop of vincotto (heb je dat niet in huis, dan kan olijfolie ook) | 3 takjes rozemarijn | 4 bollen burrata (of buffelmozzarella)

Bereidingswijze

Laat de burrata op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Verdeel de druiven over een ovenschaal en besprenkel ze met de vijgensiroop, vincotto of olijfolie. Ris de rozemarijn van de takjes en strooi over de druiven.

Rooster de druiven ongeveer vijftien minuten, totdat de schilletjes mooi gerimpeld zijn. Laat een beetje afkoelen.

Leg op elk bord een bol burrata en schep er een flinke lepel geroosterde druiven over. Serveer met een stuk ciabatta.

Wil je deze bijzonder lekkere burrata bij Soffritto proeven, schuif dan eens aan voor de lunch. Je vindt Soffritto aan de Paardestraat 3, in het centrum van Sittard. Op de website van Soffritto vind je de actuele openingstijden.

A tavola!

Nog meer lekkers proeven? Op vrijdagavond opent Soffritto ook de cantina, de wijnkelder, voor een diner, tijdens A tavola.

Je geniet van een aperitivo met heerlijke antipasti, gevolgd door een primo en een secondo met aardappeltjes en groente – die wekelijks wisselen, afhankelijk van het seizoen en het aanbod op de markt.

Voor toe is er een dolce, een kopje koffie en natuurlijk een glaasje limoncello om te toosten op een heerlijke avond.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *