Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek Italië in Sittard – van Romeinse relieken tot Roomse rijkdom en Italiaanse restaurants

‘Italië begint in Limburg,’ zo schreef Felix Rutten in 1918. Deze in Sittard geboren schrijver verhuisde later naar Rome, waar hij zijn landgenoten – en met name mede-Limburgers – graag rondleidde. Die taak nemen wij in zijn geboortestad graag van hem over, met een nieuwe City Walk vol verrassende Italiaanse bezienswaardigheden in Sittard.

Bestel de City Walk in Sittard

Rome in het klein

Dankzij de combinatie van het heuvelachtige Limburg, de zangerige taal, de Limburgse volksaard, het Bourgondische leven en het rijke Roomse leven waan je je in het zuiden van Limburg makkelijk dik duizend kilometers zuidelijker, aldus Felix Rutten. Zo ook in Sittard, na Maastricht en Roermond de derde oudste stad van Limburg en tevens een van de oudere steden van Nederland.

Al wandelend door de straten van de stad waan je je vaak even in Rome, met dank aan de Romeinse relieken en Roomse rijkdom, maar ook door de heerlijke Italiaanse adressen die Sittard rijk is.

Van basiliek tot wijngaard

Samen met Peter Graat, de secretaris van Dante Alighieri Sittard-Geleen, verzamelde Saskia heel veel tips voor een dagje Italië ‘op zien Zittesj’, met veel Italiaanse en Romeinse bezienswaardigheden.

Ontdek bijvoorbeeld een uniek Romeins aandenken in de oudste basiliek van Nederland, een prachtige kapel gewijd aan een Italiaanse heilige en een fort van een Italiaanse architect. Je vindt zelfs een kleine wijngaard midden in de stad!

De wandeling is ongeveer vijf kilometer lang, met een mooie afwisseling tussen culturele en culinaire tips. Je wandelt door het historisch centrum van Sittard, een stukje over de stadswallen maar ook door het groen net buiten de stadskern.

Nieuwsgierig naar al deze Romeinse en Italiaanse pareltjes in Sittard? Ga dan op pad met de digitale route die we voor je hebben uitgestippeld en waan je even in la bella Italia!

Bestel de City Walk in Sittard

De Ciao tutti City Walks zijn digitale uitgaven. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail de link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt de wandeling vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (smartphone, laptop, computer en/of tablet) van alle moois genieten. In de City Walk vind je een link naar de route in Google Maps.

Ciao tutti’s stadswandelingen in Italië

Zin in nog meer stadswandelingen? Check dan onze complete collectie City Walks en wandel met ons mee door onder andere Rome, Turijn, Verona, Bologna, Venetië, Florence en Napels.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *