Bij een aperitivo gaat er niets boven een lekker knapperige bruschetta. De klassieke versie wordt gemaakt met tomaatDeze link opent in een nieuw tabblad, maar we zijn ook dol op bruschetta met kippenlevertjespaté, bruschetta met lardoDeze link opent in een nieuw tabblad of simpelweg met goede olijfolie.
In het kookboek Bruschetta EasyDeze link opent in een nieuw tabblad vind je 72 recepten voor de lekkerste bruschette, ingedeeld in de categorieën kaas, vlees, vis en groenten. Wat dacht je bijvoorbeeld van bruschetta met mozzarella met spinazie en tijm? Of bruschetta met humus met tonijn en sesam? In het boek zijn ook tien recepten voor heerlijke smeerseltjes opgenomen, zoals appel-mangochutney of rucola-pistachepesto. Da leccarsi i baffi!
Wij delen alvast drie supermakkelijke bruschetta-recepten: voor bruschetta met geitenkaas, tomaat en salsa verde, bruschetta met vijg, ham en walnotencrème en bruschetta met tzatziki en garnalen.
Bruschetta met geitenkaas, tomaat & groene salsa
Voor 4 personen heb je nodig: 4 takjes koriander | 4 takjes peterselie | 4 takjes tijm | 4 takjes kervel | 4 takjes munt | 4 takjes dragon | 12 sprieten bieslook | 4 eetlepels olijfolie | het sap van een halve citroen | 1 eetlepel balsamicoazijn | 12 kerstomaatjes | 1 vers geitenkaasje (200 gram) | 4 sneden volkorenbrood | zout en peper
Trek de blaadjes van de kruiden en snijd ze fijn. Meng ze met de olijfolie, het citroensap en de balsamicoazijn. Snijd de tomaten in vieren. Verdeel de geitenkaas over de sneden brood. Schep er de salsa verde op en leg de stukjes tomaat erop. Bestrooi de bruschette met zout en peper voor je ze serveert.
Bruschetta met vijg, ham & walnotencrème
Voor 4 personen heb je nodig: 8 walnoten, gepeld | 150 gram roomkaas | 2 eetlepels walnotenolie | 4 sneden (wal)notenbrood | 4 vijgen | 4 plakken rauwe ham | zout en peper
Hak de walnoten fijn en meng ze door de roomkaas. Roer de walnotenolie door dit mengsel. Besmeer hiermee elke snee brood. Snijd de vijgen in vieren. Leg op elke bruschetta een plak ham en verdeel de kwarten vijg erover. Bestrooi met zout en peper. Snijd de bruschette in drieën voor je ze serveert.
Bruschetta met tzatziki & garnalen
Voor 4 personen heb je nodig: 12 garnalen, gepeld en gekookt | 1 knoflookteen, gepeld | 2 eetlepels olijfolie | 1 klein bosje peterselie, fijngehakt | 4 sneden volkorenbrood | 8 eetlepels tzatziki | zout en peper
Hak de knoflook fijn. Laat de garnalen vijf minuten met de knoflook in de olie bakken. Voeg aan het einde de peterselie toe. Besmeer de sneden brood met de tzatziki en verdeel de garnalen ervoor. Bestrooi de bruschette met zout en peper voor je ze serveert.
Nog veel meer recepten voor bruschetta, met vlees, vis, groente en kaas, vind je in
Bruschetta Easy | Sabrina Fauda-Rôle | ISBN 9789023014836 | € 9,99 | uitgeverij Becht | bestel Bruschetta Easy via deze link bij deboekentas.nlDeze link opent in een nieuw tabblad
Het moeilijkste vind ik de bruschetta zelf maken….krijg het brood nooit zo lekker krokant gebakken als in Italie….
Het geheim is niet te vers brood gebruiken, insmeren met een beetje knoflook (met de platte kant van een half teentje) en dan lekker onder de grill!
in de broodrooster gaat trouwens ook prima