Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

Italië in eigen keuken: pizza met citroen en venkel

Voorlopig zitten we nog even niet op zonnige terrassen of in sfeervolle restaurants in Italië. Maar gelukkig is Italië niet ver weg. Het culinaire tijdschrift delicious. neemt je in de editie van juni mee naar Italië.

Je schuift aan tafel bij oma’s die hun pastageheimen prijsgeven, je kijkt vanaf een terras onder de bomen uit over zee en proeft onvergetelijke risotto di frutti del mare of geniet in een Toscaanse trattoria van basilicumgnudi met een saus van geroosterde tomaten.

Je dwaalt door de straten van Rome en strijkt neer bij een restaurant op een pittoresk pleintje voor porchetta uit de Castelli Romani. ‘s Ochtends laat je je verleiden door een stuk espresso meringata of ricottaballetjes met koffiesuiker bij een cappuccino. Dankzij delicious. ga je komende weken op vakantie in eigen keuken!

Wij mogen alvast een klein voorproefje uit deze nieuwe delicious. geven, met een heerlijke pizza limone e finocchio, pizza met citroen en venkel, naar recept van Janneke Philippi, geïnspireerd op de citroenpizza die we afgelopen nazomer aten bij Fuego, aan de kade van het kleurrijke haventje Marina Corricella op Procida.

Janneke: ‘De frisse citroensmaak, knapperige venkel en romige mozzarella zijn een geweldig trio. Ga wel op zoek naar goede biologische, liefst Zuid-Italiaanse, citroenen, die hebben een friszure smaak en kun je bij wijze van spreken uit de hand eten.

Voor deze pizza limone e finocchio heb je nodig (voor 4 pizza’s): 2 pakken pizzamix (à 450 gram) | 4 biologische citroenen | 1 flinke venkelknol met groen | 4 bollen buffelmozzarella (à 125 gram) | 2 theelepels gedroogde oregano | 10 eetlepels extra vergine olijfolie

Kneed in de keukenmachine of met de mixer snel een soepel deeg van de pizzamix, 4 eetlepels olijfolie en 500 milliliter water.

Verwarm de oven voor tot 240 °C. Vorm van het deeg vier pizzabodems met een iets opstaand randje. Leg de pizzabodems op twee bakplaten. Boen de citroenen schoon en snijd ze in flinterdunne plakjes van 1 millimeter. Snijd of schaaf de venkel ook in flinterdunne plakjes. Houd het venkelgroen apart.

Verdeel de plakjes citroen en de venkel over de pizzabodems. Trek de mozzarella in kleine stukjes en leg op de pizza’s. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in acht tot tien minuten goudbruin en gaar. Bestrooi ze met het venkelgroen en de oregano en besprenkel met de rest van de olijfolie. Heeft de venkel weinig venkelgroen? Bestrooi de pizza dan nog met een hand knapperige rucola.’

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *