Download gratis de Ciao tutti app!

De limoncello van DiGusti is de lekkerste ter wereld

Limoncello testen is bepaald geen straf. De WSA (World Spirit Awards) proeft elk jaar opnieuw talloze limoncello’s van verschillende producenten. Dit jaar hebben ze de limoncello van DiGusti bekroond met double gold, dubbel goud, waarmee deze limoncello zich de lekkerste ter wereld mag noemen.

De smaak van de Amalfikust
Digusti produceert zijn limoncello samen met Gennaro, die aan de Amalfistreek een eigen citroenboomgaard heeft. De citroenbomen staan op terrassen die tegen de rotsen van de Amalfikust aan liggen. Het milde klimaat zorgt voor een heerlijk aangename smaak en een bijzonder aroma.

Gennaro teelt een speciale citroensoort met extra dikke schil, die uitsluitend voor de limoncello van DiGusti wordt gebruikt. Door essentiële oliën in de schil is er ook veel minder suiker nodig (voor de kenners: 315 gram per liter).

De citroenen moeten zo dun mogelijk met de hand geschild worden, zodat alleen het gekleurde deel van de schil gebruikt kan worden. Dankzij deze werkwijze en Gennaro’s authentieke recept, zonder kleur-, geur- en smaakstoffen, is de limoncello ietwat stroperig en uniek van smaak.

Nog meer lekkers in de prijzen
De limoncello viel overigens niet als enige in de prijzen. Tijdens de test van WSA viel ook DiGusti’s Mandarinello (mandarijnlikeur) in de prijzen, met een gouden vermelding. De Limonciòccolat (chocolade/citroenlikeur) sleepte de zilveren beker binnen.

De Mandarinello wordt eveneens gemaakt aan de Amalfikust. De mandarijnen hebben een dikke oranje schil waardoor de Mandarinello een mooie intens oranje kleur krijgt. De smaak is puur, krachtig en vol tegelijk, met elke slok proef je de zomer!

Limoncioccolat is een grote hit in Italië. Zoals de naam al doet vermoeden komt in dit drankje het beste van twee werelden samen: limoncello en chocolade samen in één romige likeur.

De chocoladelikeur heeft een structuur van Baileys en smaakt heerlijk bij of in de koffie, maar je kunt er nog veel meer mee doen. DiGusti’s favoriet: vanille-ijs met plakjes banaan, een toef slagroom en flinke scheut Limonciòccolat. Da leccarsi i baffi!

Limoncello-proefpakket
Om deze prijzenregen te vieren, biedt DiGusti nu een mooi pakket limoncello aan, met naast de drie winnaars (limoncello, Mandarinello en Limonciòccolat) een mooie limoncello-tas, limoncello-bonbons én gratis verzending binnen Nederland. Bestellen kan via deze link. Salute!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *