Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Bakken met Nutella

Op 5 februari is het weer World Nutella Day! Voor het Boek van de Maand februari hebben we daarom gekozen voor een kookboek met deze hazelnootpasta uit Piemonte in de hoofdrol. Of kookboek, het is meer dan dat. Want naast een boekje met 30 recepten met Nutella (van brownies van witte chocolade tot warme chocolademelk met Nutella) krijg je 8 siliconen bakvormpjes – om de lekkerste cakejes in de kenmerkende vorm van een Nutellapot te maken!

Nutella-kookboek-baksetje

Wij bakken komend weekend voor World Nutella Day alvast een lading potjes om uit te delen. Helaas is dat online een beetje lastig proeven voor jullie, maar we delen wel graag het recept met jullie zodat je zelf aan de slag kan.

Voor 12 potjes heb je nodig: 50 gram chocolade, 120 gram boter, 75 gram Nutella, 3 eieren, 50 gram suiker, 75 gram bloem en ½ theelepel bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de chocolade boven een kom in stukjes. Voeg de in stukjes gesneden boter toe. Laat beide ingrediënten au bain-marie smelten. Voeg de Nutella toe en roer alles goed door elkaar.

Klop de eieren en de suiker tot een bleek en schuimig mengsel. Meng het bakpoeder met de bloem en roer zowel de chocolade als de bloem door het ei-suikermengsel. Schep dit beslag in de met boter ingevette Nutella-vormpjes en zet ze 15 tot 20 minuten in de oven. Buono!!

bakken-Nutella

Nog veel meer Nutella-recepten vind je in

Nutella | Keda Black | ISBN 9789023013969 | € 12,50 | uitgeverij Becht

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *