Ga op pad met onze City Walks!

De pizza die niet op de kaart staat

In april logeerden we een weekje op Partingoli. Na een dag lang op pad te zijn geweest voor De duizend tinten van Toscane trakteerde Martijn, een van de eigenaren, ons op een meer dan heerlijke pizza, die we meteen Pizza Partingoli noemden. We vroegen Martijn om het recept – niet alleen voor onszelf, maar ook en vooral zodat jullie kunnen meegenieten van deze heerlijke pizza.

Martijn, die alle belevenissen op en om Partingoli regelmatig op zijn blog beschrijft, schreef vandaag een gastblog voor Ciao tutti, over die beroemde pizza, die niet op de kaart staat…

Keuze uit 4 pizza’s
‘Hey Martijn, mag ik die pizza die niet op de kaart staat bestellen voor vanavond?’
Behalve Toscaanse diners en de zogenaamde BakBQ hebben wij ook vers gemaakte maaltijden en pizze die we zelf maken en bezorgen bij je appartement.

Normaliter staan er vier soorten pizza op de kaart; margherita, quattro formaggi, salomino en inferno. Ik zal ze in de loop van het jaar beschrijven hoe je ze thuis ook kan maken. Maar soms bedenk ik een nieuw recept wat eerst moet worden uitgeprobeerd voordat het definitief op de kaart komt.

Mascarpone en spek
In dit geval betrof het een pizza die ik een tijd geleden eens heb gegeten in een pizzeria. De smaak was overweldigend en smaakte naar meer! Het is een recept dat je in Nederland waarschijnlijk nooit op de kaart zal zien. Pizza mascarpone e speck. Een combinatie van authenticiteit van een vers gebakken bodem, tomatensaus en mozzarella, mascarpone en Süd Tiroler speck. Een smakelijk succes! De eerste gasten die de pizza aten waren zo enthousiast dat de tamtam al snel een nieuw begrip verspreidde over het landgoed van Partingoli: de pizza die niet op de kaart staat…

SONY DSC

Het recept
Wil je het jezelf makkelijk maken, dan adviseer ik je om op zoek te gaan naar een goede bodem en daar de ingrediënten op te doen. Wil je het authentieker doen, dan maak je je eigen bodem. Het recept voor de bodem komt zeer binnenkort nog op mijn blog. Dit recept is voor doordeweeks – met een bevroren bodem.

Je hebt nodig:
*een pizzabodem
*mascarpone (ik gebruik Galbani, die is ook in Nederland te verkrijgen)
*Tiroler speck (licht gerookte ham uit Zuid-Tirol)

De bereiding:

Verwarm de oven voor op 250°C. Smeer de pizzabodem in met een laag mascarpone. Doe de pizza zo’n 4 minuten in de oven (de rand moet al iets knapperig worden). Doe de oven open en beleg de pizza met plakken Tiroler speck. Na 1 minuut is de pizza klaar. Buon appetito! 

SONY DSC

SONY DSC

De pizza mascarpone e speck heeft de kaart definitief gehaald. Laat je me weten wat je ervan vindt?’

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. Echt een heerlijke pizza, de pizza mascarpone. Ik heb zelf een pizzeria in Breda en ik heb deze pizza een maand als special gebruikt en hij werd echt goed verkocht, sommige kwamen er zelfs voor terug haha. Hij is zeker haalbaar voor de kaart, ik twijfel nog om hem erop te zetten, maar vind het ook wel leuk om hem af en toe als special te doen, want dan blijft het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *