Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Luxcamp – lekker luxe kamperen in Italië

Op verzoek van een groot aantal lezers zijn we in een wereld gedoken die voor ons tot nu toe vrij onbekend was. We kregen zó veel e-mails met de vraag naar tips voor fijne campings, dat we besloten om zelf maar eens op onderzoek uit te gaan.

We verhuisden onze redactie een dag of tien naar een aantal mooie campings aan de Adriatische kust en aan het Gardameer. En dan niet zomaar campings, maar campings van Luxcamp, met net wat meer comfort.

Want als je zoals wij onderweg ook goed wil kunnen werken, dan heb je toch wel een beetje meer nodig dan alleen een tent en een gasbrander. Bovendien hebben we geen kampeeruitrusting, dus dan is het wel zo fijn als je tent of stacaravan al helemaal ingericht op je staat te wachten.

Luxcamp heeft meer dan twintig jaar ervaring op campings in Zuid-Europa. Ze beheren er mooie stacaravans en (safari)tenten. In Italië vind je Luxcamp onder andere aan de Adriatische kust, aan het Gardameer, het Lago Maggiore en het Lago d’Idro, in Toscane (ook op Elba), in Umbrië, Abruzzo, Puglia en op de eilanden Sardinië en Sicilië.

Wij kozen voor een combinatie van de Adriatische kust en het Gardameer. Voor vertrek verheugden we ons al op lekker buiten eten, een duik in het zwembad na een paar uurtjes schrijven, een eerste kopje koffie (uit de moka) met de voeten in het gras, een siësta in de schaduw…

Camping Vigna sul Mar – Adriatische kust

We starten onze campingtour bij Camping Vigna sul Mar, niet ver van het charmante Comacchio. Een heerlijke camping voor wie van water houdt, want er zijn verschillende zwembaden én een privéstrand.

Bij onze stacaravan is er lekker veel schaduw (met dank aan de grote oleanders en hoge bomen), prima om te lezen, te schrijven, te dutten en plannen te maken voor mooie uitstapjes (mozaïekstad Ravenna is bijvoorbeeld een aanrader voor een dagje uit).

Wil je het nog luxer, dan kun je in deze omgeving ook terecht bij Camping Tahiti (met een eigen wellnesscentrum). Hier vind je alle campings van Luxcamp aan de Adriatische kust.

Camping Marina di Venezia – Venetië

Camping Marina di Venezia is de volgende plek waar we neerstrijken. Deze vijfsterrencamping heeft ook een privéstrand, maar als je hier met kinderen heen gaat, zullen ze waarschijnlijk niet weg te slaan zijn bij het zwembad, dat eigenlijk meer een waterpark is, met dertien glijbanen, een golfslagbad en een speciale Sparkling Pool.

Vanuit de haven van Punta Sabbioni maak je zo de oversteek naar Venetië, maar ook in de omgeving van de camping valt er veel te zien. Huur een fiets en geniet van kleurrijke dorpjes, mooie uitzichten en lekker veel groen.

Dicht bij Venetië vind je ook Camping Pra delle Torri, die eveneens een spectaculair waterpark heeft (met zelfs de mogelijkheid om te snorkelen en te duiken). Hier vind je alle campings van Luxcamp in de buurt van Venetië.

Belvedere Village – Gardameer

We zijn zeer verrast door deze groene plek aan het Gardameer, een kleine oase van rust, met enerzijds het meer en anderzijds de bergen. Hier verblijf je niet in een tent of stacaravan, maar in een appartement. Ideaal voor wie wil genieten van al het moois aan het Gardameer maar ook houdt van een lekker dagje rustig lezen aan een van de zwembaden.

Je zit dicht bij Peschiera del Garda, maar ook pareltjes als Borghetto sul Mincio en Sirmione liggen binnen handbereik. Natuurlijk mag een dagje Verona niet ontbreken en voor nóg een dagje cultuur snuiven, shoppen en lekker eten zijn ook Mantova, Padova, Vicenza en Brescia fijne steden.

Aan het Gardameer zijn ook Camping Butterfly en Camping San Francesco aanraders. Hier vind je alle campings van Luxcamp aan het Gardameer.

Heb je vragen over deze of andere campings van Luxcamp? Hun klantenservice helpt je graag via 0031-(0)20-2626344 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.00 uur). Mailen kan natuurlijk altijd, stuur dan je vragen naar info@lux-camp.nl.

Wij kijken terug op een geslaagde kampeervakantie in het noorden van Italië en speuren stiekem al naar adresjes in het zuiden van de laars. Dank voor al jullie kampeervragen en daarmee de aanmoediging om ook eens op een camping te overnachten. Zeker voor herhaling vatbaar!

met dank aan Luxcamp

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *