Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Insolita – dé startplek voor een bijzonder vakantiehuis in Italië

Ben je op zoek naar een bijzonder plekje in Italië, voor een onvergetelijke vakantie? Neem dan eens een kijkje bij Insolita, met een mooie verzameling villa’s met zwembad, authentieke agriturismo’s, B&B’s en boetiekhotels in een groot aantal Italiaanse regio’s.

Het grootste aanbod vind je op dit moment in het noorden en midden van Italië, met onder andere een uitgebreid aanbod in Piemonte, maar ook op Sicilië zijn er mooie accommodaties te vinden, zoals Rifugio Lanzagallo. Dit jaar komt Puglia erbij, met een klein maar fijn aanbod aan eigentijdse villa’s en masseria’s.

Thuis in Italië
De unieke collectie vakantieadresjes van Insolita is samengesteld door de Belgische Lieve Moors. Lieve startte in 2012 met Insolita, om andere Italiëliefhebbers optimaal te laten genieten van hun vakantie. Een fijn verblijf zorgt immers al voor een grotendeels geslaagde vakantie.

De naam Insolita, Italiaans voor ‘ongewoon, bijzonder’ staat precies voor wat Lieve wil aanbieden: kleinschalige accommodaties op unieke plekken, met oog voor kwaliteit en een zeer persoonlijke benadering.

Dat Lieve van Italië haar werk zou maken, was voor haar familie en vrienden geen verrassing. Als kind genoot ze al van lekker lange zomervakanties in Ligurië; later reisde ze op eigen houtje en met vrienden dwars door Italië, van Turijn tot Catania. Daardoor is ze (bijna) overal in Italië helemaal thuis.

Als Italofiel in hart en nieren leerde ze Italiaans via verschillende cursussen bij Dante Alighieri en CVO. Later bracht ze het Italiëvirus over op haar man en kinderen, zodat de vraag waar het gezin Moors vakantie gaat vieren nooit tot discussie leidt.

Zelf gaat ze het liefst naar Turijn, de prachtige hoofdstad van Piemonte. Lieve: ‘Ik houd heel erg van de elegantie van de voormalige hoofdstad van Italië, die tegelijkertijd een van de meest progressieve steden van Italië is.

Maar ik ben ook dol op Sicilië, met name op de dorpjes op de hellingen van de Etna. Maar ook het platteland rondom het barokstadje Modica heeft een speciaal plekje in mijn hart.’

Perfecte combinatie
Lieve reist zeer regelmatig naar Italië, vaak ook om nieuwe agriturismi of vakantievilla’s te bezoeken. Alle accommodaties die je via Insolita kunt boeken hebben één ding gemeen: het zijn comfortabele verblijven op een plek wars van massatoerisme, waar je in alle rust kunt kennismaken met de typisch Italiaanse levensstijl.

Lieve werkt sinds een paar jaar nauw samen met Cosimo Spagnulo, een romano DOC, een échte Romein, die tegelijkertijd perfect Nederlands spreekt. Cosimo is namelijk getrouwd met een Nederlandse kinderarts. Hij woont met zijn gezin in Rome, de stad waar hij geboren en getogen is en waar hij honderduit over kan vertellen.

Voor een vakantie gaat Cosimo graag naar de Cilento, in het zuiden van Campanië, nog net ietsje verder dan de Amalfikust. De schitterende stranden zijn hier nog vrij ongerept en je kunt er prachtig wandelen.

Lieve en Cosimo ontmoetten elkaar een aantal jaar geleden op de Vakantiebeurs in Utrecht. Lieve arriveerde vijf minuten te laat op de geplande afspraak, hetgeen Cosimo haar nog lange tijd in herinnering bracht. Ondanks het clichébeeld van de immer te laat zijnde Italianen, is Cosimo namelijk erg punctueel.

Ondanks deze ietwat valse start, bleek tijdens deze eerste ontmoeting dat Lieve en Cosimo zowel met betrekking tot hun professionele achtergrond als wat betreft toekomstvisie exact op zelfde golflengte zaten.

Lieve: ‘We wilden allebei graag werk waar we onze passie en ziel in kwijt konden. We wilden andere mensen graag persoonlijk adviseren zodat ze prachtige authentieke plekken zouden ontdekken.

Cosimo en ik vullen elkaar qua achtergrond en persoonlijkheid zeer goed aan. Dankzij onze samenwerking kunnen we nóg beter inspelen op alle persoonlijke vakantiewensen. Bovendien kunnen we zo het aanbod van Insolita nog verder uitbreiden.’

Op reis met Insolita
Lieve en Cosimo zijn beiden goed ingeburgerd in beide culturen, zodat ze hun gasten uit Nederland en België een onvergetelijke Italiaanse ervaring kunnen bezorgen. Natuurlijk kun je via Insolita ook voor meerdere vakantieadresjes kiezen, voor een (rond)reis op maat.

Insolita selecteert alle accommodaties persoonlijk, na eigen verblijf bij het betreffende vakantieadresje. Of een vakantiehuis in het aanbod van Insolita kan worden opgenomen, ligt niet alleen aan het comfort dat geboden wordt, maar ook en vooral aan de persoonlijke benadering van de eigenaren en aan de ligging van het verblijf.

Door deze persoonlijke selectie kennen Lieve en Cosimo de eigenaren goed (sommigen zijn zelfs goede vrienden geworden), waardoor de kwaliteit altijd gewaarborgd is. Bovendien kan Insolita zo vlot inspelen op specifieke vragen of onverwachte zaken die zich ter plaatse voor kunnen doen.

Vakantieadvies op maat
Op de recent vernieuwde en gebruiksvriendelijke website Insolita.be vind je een ruim aanbod aan vakantieadresjes in bijna alle regio’s van Italië. Houd je niet van urenlang zoeken naar een verblijf dat aan je wensen voldoet, dan kun je je wensen aan Insolita doorgeven, voor een voorstel op maat.

Dit maatwerk is geleidelijk aan een bijkomend handelsmerk geworden. Zo hebben Lieve en Cosimo vorig jaar enkele prachtige huwelijken in Italië georganiseerd, maar ook evenementen voor bedrijven en vriendengroepen.

Bij elk verblijf krijg je een zorgvuldig samengesteld informatiepakket met unieke tips, die Lieve en Cosimo regelmatig aanvullen met nieuwe ervaringen. Daarnaast biedt Insolita ook een uiterst persoonlijke service, bijvoorbeeld voor het organiseren van een kok aan huis.

Insolita is altijd beschikbaar voor persoonlijk contact (via 0032-473255500 of via info@insolita.be), ook als er tijdens je verblijf onverhoopt iets mocht zijn. Tot slot nog een klein maar niet onbelangrijk detail: als je via Insolita boekt, betaal je dezelfde prijs als voor een boeking die je direct bij de eigenaar zou doen. Je krijgt er nu alleen extra advies en gratis tips bij, zodat je vakantie onvergetelijk wordt!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *