Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Padova – kilometers kleurrijke fresco’s en een heilige zonder naam

Padova, of Padua, zoals de stad in het Nederlands ook wel genoemd wordt, is een van de oudste steden van Italië, maar tegelijk ook een van de meest bruisende steden in de laars. Dat is deels te danken aan het feit dat Padova een echte studentenstad is, maar ook aan de levendige pleinen en vele goede restaurants.

Padova staat bij de Italianen bekend als la città dei tre senza, ‘de stad van de drie zonders’. In deze stadswandeling ontdek je deze drie bij-zonder-heden – en nog veel meer uitzonderlijke pareltjes in Padova. In het stijlvolle centrum vind je namelijk schitterende gebouwen, kilometers kleurrijke fresco’s, een unieke markt, gezellige terrassen, historische cafés en verrassende street art.

We nemen je mee naar de kleurrijke Cappella degli Scrovegni, waar je niet weet waar je moet kijken, zo veel mooie fresco’s zijn hier te zien. We drinken een bijzondere cappuccino bij een café zonder deuren, brengen een bezoek aan Palazzo Bo, het mooiste stukje van de universiteit, en proeven van street food op een van de mooiste pleinen van de stad.

Ook bekijken we de prachtige zaal van het Palazzo della Ragione en vergapen we ons aan de lekkere delicatessenwinkels in de galerij eronder. We laten je kennismaken met de heilige zonder naam, nemen een groene pauze in Padova’s botanische tuin, tonen je de schitterend versierde doopkapel en ten slotte delen we een paar fijne restauranttips. Op naar Padova!

Download de City Walk in Padova voor € 4,99

Elke City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de City Walk te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, laptop, smartphone of tablet) raadplegen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

 1. Via deze website maken we een wondere reis door Italië
  Knap werk;
  Laat het er aub niet bij en promoot verder dit prachtige land
  Ingeval ik iets mag vragen, het zou helemaal mooi zijn mochten er meer Italiaanse teksten in voorkomen.
  dat geeft meer een Italiê gevoel.
  Grazie mille.
  Ludo

 2. Grazie Ludo! We delen elke maand één Italiaans artikel op Ciao tutti. Meer niet omdat niet al onze lezers de taal kennen en zo goed machtig zijn dat ze volledige artikelen in het Italiaans kunnen lezen. Maar in de nieuwsbrief delen we regelmatig ook extra artikelen, van collega’s, in het Italiaans. Geniet van je reis door il belpaese!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *