Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Reis naar Italië met Souvenir van Suzanne Vermeer

Souuvenir, de nieuwe thriller van Suzanne Vermeer, neemt je mee naar Toscane en Umbrië, om precies te zijn naar Florence, Fiesole en Todi. Namens uitgeverij A.W. Bruna mogen we een fragment uit Souvenir delen.

Nienke gaat samen met haar moeder Carolien op vakantie naar Il Ghiottone Umbro, even buiten de stadsmuren van Todi, waar ze een meerdaagse kookcursus willen combineren met wandelen, wijnproeven en uitstapjes naar de mooie stadjes in de regio.

Op een ochtend is Carolien echter ineens verdwenen. Ze blijkt een taxi naar Florence te hebben genomen, de stad waar ze als tiener enkele jaren heeft gewoond, maar daar loopt het spoor dood.

Nienke is ten einde raad. Haar moeder lijdt sinds twee jaar aan de ziekte van Alzheimer en lijkt niet te weten wat ze doet. Met niets anders dan een medaillon als aanwijzing gaat ze op onderzoek uit, maar intussen ontspint zich thuis in Nederland nog een ander drama…

Benieuwd? Via deze link kun je alvast het eerste hoofdstuk uit Souvenir lezen. Lees verder in

Souvenir | Suzanne Vermeer | ISBN 9789400511026 | € 15,99 | A.W. Bruna Uitgevers | bestel Souvenir via deze link bij bol.com (ook verkrijgbaar als e-book)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

375 reacties

 1. Ik zou graag weer in Rome willen zijn. Een geweldige stad die lekker divers is. Er is veel te beleven, veel te zien, mensen zijn vriendelijk en je kunt er op prachtige plekjes overnachten. En heerlijk eten natuurlijk.

 2. Ik zou graag weer bovenop het Monte Baldo gebergte bij het Gardameer, willen staan!

 3. Mireille Rubbens

  Ik zou dolgraag weer in Sorrento willen zijn. Mijn echtgenoot en ik zijn dit jaar in augustus 30 jaar getrouwd. We hebben onze eerste vakantie samen in Sorrento doorgebracht. We zijn in Sorrento als een blok voor elkaar gevallen maar tegelijkertijd ook voor de mooie Italiaanse stad met zijn prachtige omgeving (Ravello, Positano, …). Liefde op het eerste gezicht! ❤

 4. Ik kan gewoon niet kiezen,maar florence vindt ik toch echt wel een mooie stad,daat zou ik best nog een x naartoe willen.Op mijn lijstje staat ook nog puglia.

 5. Marijke Boulet

  Ik ben helaas nog nooit in Italië geweest. Er zijn verschillende plaatsen waar ik naar toe wil gaan maar als ik moet kiezen zou ik naar Rome willen gaan

 6. Ik zou graag eens naar Milaan gaan. Lijkt me een geweldige stad die je zeker eens gezien moet hebben.

 7. Baert martine

  Italie= hartverwarmend vakantieland. Eindeloos veel mooie plaatsjes, prachtige natuur, rijke geschiedenis en cultuur, heerlijke keuken, lekkere wijn, mooie taal. Het meest mijn hart verloren in sicilie. Eilandgevoel blijft toch speciaal.

 8. Hilde Vander Elst

  Zou heel graag eens terug gaan naar Limone aan het Gardameer, ik was daar als jong meisje en weet dat het daar heel mooi is. Ik heb er nog foto’s van en ik zie daarop dat ik elke dag een citroen at :-).

 9. Diana Catrysse

  Ik zou heel graag weer in Sienna zijn…één van mijn favoriete Italiaanse steden.

 10. Mertens Patrick

  Toscane zo romantisch!!!

 11. Steffi Onderbeek

  Nog nooit heb ik de kans gekregen om naar Italië op reis te gaan, maar de dag dat ik voor de eerste keer zou gaan zou ik graag een citytrip doen naar Rome.

 12. Ivonne Vogelsangs

  Ik wil al jaren eigenlijk naar pompei. Jaren geleden heb ik een werkstuk gemaakt op de lagere school over vulkanen. Pompei kwam hier ook in voor. Dus dat zit al jaar of 35 in mijn systeem dat ik dit ooit nog eens wil doen.

 13. Marianne van der meer

  Venetië, zo mooi en vorige keer regende het dus zou er graag nog eens heen gaan.

 14. Ik zou heel graag weer in Frascati willen zijn. Een heerlijk plaatsje vlakbij het prachtige Rome. De omgeving is groen en prachtig. Van Grottaferrata tot Rocca di Papa. En het prachtige Rome niet te vergeten. Een heerlijke tijd gehad. Eten, cultuur en natuur. Wat ga ik graag naar Italië. Het zou geweldig zijn als ik me door het lezen van dit boek even in Italië kan wanen.

 15. Winny Wildeman

  Napels!!!! Zondermeer 🙂

 16. De regio van Trentino-Zuid-Tirol zonder twijfel!

 17. cora van beek

  Mijn reis naar Rome ging helaas niet door, wilde zo graag gaan fietsen op de Via Appia Antica…..

 18. cora van beek

  Pompeii nog eens bezoeken……

 19. Calvi dell’Umbria… om heerlijk te wandelen!

 20. Pistoia, heerlijke stad en omgeving. Lieve mensen! Verborgen schatten!

 21. marja giumento

  Ik zou graag nog eens naar Tuoro willen. Van daaruit kan je bezienswaardigheden in Toscane en Umbrie bezoeken. Ik heb samen met mijn vriendin deze reis gemaakt. Een appartement in Tuoro geboekt, gerund door een Nederlands/Italiaanse familie. Ook de blauwe regen was daar volop aanwezig, net als in hoofdstuk 1.

 22. Greetje Heller

  Graag zou ik naar Venetië willen.

 23. Ik mis Florence en mijn vrienden daar en wil er zo snel mogelijk weer naartoe.

 24. gewoon even in deze rare tijden genieten van een mooi boek e fijne cultuur en als souvenier mee nemen straks naar betere tijden.
  veel win & lees plezier gewenst voor iedereen.
  Houd het gezellig en veilig anno 2020
  groeten uit Almere

 25. Puglia Puglia Puglia. Zou het echt fan-tas-tisch vinden om te mogen winnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *