Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Levenslicht – Silvia Avallone

Met haar debuut Staal veroverde Silvia Avallone niet alleen een hoge notering in de (inter)nationale bestsellerlijsten, maar ook een plekje in ons hart. Vorig jaar zomer verslonden we Da dove la vita è perfetta (‘Van waar het leven perfect is’), dat nu ook in het Nederlands verschenen is, met de titel Levenslicht. We delen vandaag een fragment uit dit prachtige verhaal.

Over Levenslicht
De zeventienjarige Adele is moederziel alleen in de verloskamer van het ziekenhuis aan het bevallen. De vader van haar kind zit in de gevangenis en ook al heeft hij verlof gekregen, ze wil hem er niet bij hebben. Dat geldt ook voor haar moeder en haar zus.

Ze heeft van tevoren besloten de baby ter adoptie af te staan, in het besef dat zij het kind zelf geen goed leven kan bieden. Maar de twijfel slaat toe. Ze weet dat haar jonge leven hoe dan ook voor altijd zal veranderen. Dit moment is een afscheid of een nieuwe start.

De dertigjarige Dora probeert al lange tijd zwanger te worden. Wat eerst een droom was, is inmiddels een obsessie, en om haar huwelijk te redden besluit ze een kind te adopteren. Maar ook hier is er geen zekerheid, en beide vrouwen zien zichzelf geconfronteerd met dezelfde vraag: wanneer ben je een moeder?

Lees een fragment uit Levenslicht (in pdf)

Levenslicht | Silvia Avallone | vertaald door Manon Smits | ISBN 9789403106502 | € 18,95 | uitgeverij De Bezige Bij | bestel Levenslicht via deze link bij bol.com (ook beschikbaar als e-book)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. De pizza elementen.

  2. Mik Besselink

    Ik ga pizza bakken voor alle jongens uit de klas van mijn zoontje. Die komen volgende week op zijn verjaardagsfeestje en samen pizza’s bakken blijft favoriet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *