Download gratis de Ciao tutti app!

Het leugenachtige leven van volwassenen – het nieuwe boek van Elena Ferrante

Op 1 september verschijnt het nieuwe boek van Elena Ferrante: Het leugenachtige leven van volwassenen, met opnieuw de stad Napels als decor.

Dit keer neemt Ferrante je echter niet mee naar Rione Luzzatti, zoals in haar Napolitaanse vierluik dat start met De geniale vriendin, maar naar een van de betere wijken van de stad, het thuis van de dertienjarige Giovanna.

Giovanna’s ouders zijn bijna perfect en hebben haar opgevoed tot een net en lief kind dat keurig Italiaans spreekt en goede cijfers haalt. Tot haar vader op een dag tegen haar moeder zegt dat Giovanna steeds meer begint te lijken op zijn zus. Dat is geen compliment: er is geen groter kwaad denkbaar dan tante Vittoria.

Giovanna wil meer weten en besluit om op bezoek te gaan bij Vittoria. Wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten, gaat er meteen een doos van Pandora open: de volkse, grofgebekte Vittoria blijkt vooral te willen praten over de ware aard van Giovanna’s ouders.

Het beeld van een perfect gezin valt langzaam in gruzelementen. Vanaf nu moet ze laveren tussen trouw aan haar ouders en de nieuwe vriendschap met haar tante – het zijn Giovanna’s eerste stappen naar volwassenheid.

Deze nieuwe roman van Elena Ferrante bevestigt opnieuw haar grote en unieke talent: als geen ander is ze in staat om heel gedetailleerd vriendschappen en relaties tussen vrouwen neer te zetten. Haar vaak rebelse personages zijn zo levendig beschreven, dat je al snel het idee krijgt dat je ze al je hele leven kent.

Het leugenachtige leven van volwassenen | Elena Ferrante | vertaald door Miriam Bunnik & Mara Schepers | ISBN 9789028450790 | € 22,99 | uitgeverij Wereldbibliotheek | bestel Het leugenachtige leven van volwassenen via deze link bij bol.com

Liever in het Italiaans lezen? Bestel dan La vita bugiarda degli adulti (ook verkrijgbaar als e-book).

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *