Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Filmtip: Il capitale umano

Plan een avond vrij voor deze nieuwe Italiaanse film: Il capitale umano – tevens de Italiaanse Oscarinzending.

film-Il-capitale-umano

Il capitale umano is een stijlvolle thriller naar de roman Human Capital van Stephen Amidon. Regisseur Paolo Virzì verplaatste het verhaal van Amerika naar hedendaags Italië en splitste de plot op in drie hoofdstukken die zowel narratief als visueel van toon verschillen.

De film begint op een donkere, besneeuwde nacht in Noord-Italië, waar een fietser van de weg wordt gereden en gewond in een gracht belandt. Vervolgens zien we de gevolgen van deze gebeurtenis voor twee zeer verschillende gezinnen: dat van Dino en zijn tienerdochter en dat van de steenrijke Giovanni en zijn vrouw Carla.

film-Il-capitale-umano (2) film-Il-capitale-umano (4) film-Il-capitale-umano (5) film-Il-capitale-umano (6) film-Il-capitale-umano (8) film-Il-capitale-umano (9)

Het resultaat is een meeslepende, zorgvuldig geconstrueerde whodunnit met glansrollen voor twee van Italiës meest gevierde actrices, Valeria Bruni Tedeschi en Valeria Golino. De sterke cast bestaat verder uit Fabrizio Bentivoglio, Matilde Gioli, Guglielmo Pinelli en Fabrizio Gifune.

Bestel de dvd Il capitale umano via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *