Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Dromen van Italië – de nieuwste roman van Nicky Pellegrino

Tijdens onze Zomerlezen Zesdaagse tippen we elke dag een nieuw boek, perfect voor in de koffer maar net zo heerlijk om thuis bij weg te dromen en te genieten van Italiaanse sferen. Vandaag delen we een fragment uit het nieuwe boek Dromen van Italië van Nicky Pellegrino.

‘Dit is je kans om je eigen huis in Zuid-Italië te kopen voor minder geld dan je voor een kop koffie betaalt. Het pittoreske bergstadje Montenello verkoopt enkele historische huizen voor slechts één euro per stuk. De enige voorwaarde is dat de kopers hun nieuwe huis binnen drie jaar renoveren en bereid zijn een belangrijke rol te spelen in deze kleine en vriendelijke gemeenschap.’

Als Salvio Valentini, de burgemeester van het Italiaanse dorpje Montenello, een aantal gebouwen in zijn geliefde dorp te koop aanbiedt voor één euro, gaat zijn bericht viraal en wordt het gemeentehuis overspoeld door reacties.

De reacties komen onder meer van de pas gescheiden Mimi, die dit als dé kans ziet om na haar scheiding een eigen leven op te bouwen, van de Australische Edward en Gino, die met pensioen zijn en ‘een project’ zoeken, en van Elise, die al jaren probeert samen met haar vriend een huis te kopen maar die in Londen geen schijn van kans maakt op een betaalbare woning.

Het is aan Salvio en zijn assistent Augusto om uit deze reacties die mensen te vinden die passen bij hun droom van hoe hun dorpje weer tot leven gebracht kan worden, en om deze droom waar te maken.

Nieuwsgierig? Via deze link lees je alvast een fragment.

Dromen van Italië | Nicky Pellegrino | vertaald door Jolanda te Lindert | ISBN 9789026151620 | € 20,- | Uitgeverij De Fontein | bestel Dromen van Italië via deze link bij bol.com

Lees meer Italiaanse romans van Nicky Pellegrino
Nicky Pellegrino heeft nog veel meer heerlijke romans op haar naam staan die zich (deels) afspelen in Italië, zoals Terug naar Villa Rosa, Kookschool d’Amore, Een zomer in Venetië en Olijven met oregano. Laat je meevoeren naar Nicky’s Italiaanse zomers en geniet!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

222 reacties

 1. Mijn vriendin en ik zijn vorig jaar begonnen aan onze eigen Italiaanse droom, een kleine B&B in Umbria waar mensen zich thuis kunnen voelen, genietend van de vogeltjes, de zon, en een gezellige babbel bij een glaasje wijn. Voorlopig zijn we nog hard aan het verbouwen maar hopelijk kunnen we vanaf volgend jaar ons paradijsje delen! Voor wie al wil zien wie we zijn, je vindt ons op Facebook Casabellocchio in Castel Giorgio

 2. Met de hele familie in een mooi huis in Italië genieten van het land, de prachtige natuur, de mensen, cultuur, het heerlijke eten etc etc.

 3. Xaviera Jamie

  Reuze graag wil ik mijn beste vriendin weer gaan bezoeken in Milaan! In het voorjaar ga ik altijd naar haar toe om de zomer te vieren maar daar is het dit jaar niet van gekomen! Dit boek wil ik reuze graag lezen en ik stuur het na dat ik het uit heb naar haarmin Italie!

 4. Christine de Zeeuw

  Met een goede vriendin 1 maand lang door Italie reizen, stoppen waar het mooi is, genieten van natuur en cultuur en het heerlijke eten. Misschien even Corona vergeten.

 5. Ik droom heel graag mee!

 6. Mijn Italiaanse droom is van een Italiaanse mama pasta en sauzen te leren maken.. Hopelijk lukt dat deze zomer in Toscane. We vertrekken, hopen we, begin augustus dus een boek lezen van te voren over Italië brengt de sfeer er vast wel in

 7. Geweldig… dromen over Italië… onze prachtife reizen door pittoreske dorpjes, en landschappen.
  Onze Italuaanse droom: een geweldige reis door Puglia, langa de Amalfi kust en de steden Rone, Napels en Florence nog eens bezoeken! Kookworkshops volgen, wijn drinken onder de olijfbomen, dwalen door straatjes en over pleinen, sfeer proeven en genieten van de vriendelijke bevolking.
  Dit zo schrijven roept al vakantiegevoel op! Dus er over lezen brengt me ook al in de juiste sfeer!

 8. Wilma Cacciapuoti-van der perk

  Mijn droom is om ook ooit in Italië te gaan wonen met mijn gezin.

 9. Ik doe mee voor mijn moeder, een echte Italië fan en dat kon door Corona niet doorgaan dit jaar. Ze leest op het moment de “zeven zussen” dus dit genre spreekt haar aan! Succes met de actie

 10. Anneliese de Waal

  Lijk me een prachtig boek, doe erg graag mee.
  Mijn droom is om aan het einde van het jaar naar Rome te gaan, dat het dan weer goed kan 🙂
  Groetjes Anneliese

 11. Katrien Vanhee

  Hopelijk blijft het niet bij dromen over Italië dit jaar. We gaan binnen 2 weken een 6-tal dagen naar
  Rome. We zijn bang voor een code rood, waardoor we misschien niet kunnen gaan.

 12. Vanaf Capri met deboot naar de Blauwe grot en geniet als de zon het water kleurt.

 13. Mijn droom voor nu is om snel weer op vakantie te kunnen gaan dit mooie land. En wie weet ooit een vakantiehuisje aan te kunnen schaffen.

 14. heerlijk een Italiaans boek en de sfeer van Italie te voelen. Hopelijk binnen een jaar weer het prachtige land bezoeken.

 15. mijn italiaanse droom is rome bezoeken met de liefde van mij leven en daar dan voor hem echt italiaans te kunnen koken.

 16. Astrid kosters

  Florence is de mooiste stad die ik ooit bezocht heb. Mijn echte Italië gevoel ligt daar. Heel lang geleden ooit op interrail geweest en van Florence niet heel veel verwacht maar geweldig. Later nog eens terug geweest met mijn man.

 17. Marianne V/D M

  Een vakantie aan de adriatische kust met de familie als de pandemie voorbij is. Heerlijk genieten met zn allen.

 18. Mij Italiaanse droom is parmaham maar dan wel het liefst tijdens een heerlijke vakantie ter plekke

 19. Renate Vlasblom

  Mijn droom is met een boek af te reizen naar Italië en het in één stuk uit te lezen onder het genot van een lekker hapje en een koel glas Italiaanse wijn.

 20. Ik zou graag nog eens naar Rome gaan, om mijn man echte pasta’s te laten proeven. Daarnaast zou ik hem graag het Colosseum en Vaticaanstad laten zien.

 21. Dromen, de mooiste Italiaanse droom voor mij is wakker worden in een oud Italiaanse huis, uitkijkend op een laan van cipressen , iedereen ontwaakt, in de tuin staat de lange houten tafel al klaar , we vieren met zijn allen de liefde en gezondheid ontbijten samen en snuiven de geur van zonnebloemen en olijvenvelden op, de krekels ontwaken door de warmte van de zon………Italië mijn droom!

 22. Mijn droom is om zo snel mogelijk te rug naar het zuiden van Italië terug te keren. Ik heb echt mijn hart verloren aan de “2 Siciliën” (Calabria & Sicilia). Zo’n practige natuur, vriendelijke warme mensen, en ook het lekkere eten gemaakt met niet te veel ingredienten.

 23. Christa Heeren

  Mijn droom is om als ik met pensioen ben over 10 jaar ergens in Italië een klein huisje te hebben om daar samen met mijn man te genieten van alles waar wij van houden. De taal, het eten en de mensen.

 24. Danielle Meyer

  Mijn droom was om deze zomer drie weken rond te trekken in Italië met mijn dochter. Eerst gingen we naar Napels om cultuur op te snuiven en dan wilden we doorreizen naar Calabrië om te genieten van de prachtige natuur en pure Italiaanse leven. Spijtig veranderde corona onze plannen maar de droom blijft.
  Met een mooi boek wordt mijn droom een heel stuk levendiger.

 25. Dromen zijn geen bedrog!

 26. Christa van den Heuvel

  Ik hou van Italië en vanwege Corona gaan we dit jaar geen reis maken naar dit mooie land. Van de voorgaande boeken van Nicky Pellegrino heb ik genoten en dit boek zou ik ook heel graag willen lezen om toch het gevoel te krijgen te vertoeven in het mooie land.

 27. ann cattelain

  Zuid-Italië, waar je de authenticiteit nog écht kan voelen dat is mijn droom, kortom dat is Italië puur en onversneden!

 28. Wij dromen van een zorgeloze vakantie in Puglia.

 29. Wandelen in de Dolomieten met mijn vader

 30. Florence bewonderen – ooit wil ik die stad zien.

 31. monique van Asten

  Italië wie droomt er niet van. En met een boek is het nog mooier dromen.

 32. Heerlijk om te lezen over Italië, mijn lievelingsland, waar ik op dit moment helaas niet naartoe kan, maar waar ik dan wel in gedachten kan zijn als ik het boek lees

 33. Mijn Italiaanse droom is inmiddels gerealiseerd, ik woon er nu 1,5 jaar en geniet nog elke dag. De komende maanden ben ik op zoek naar mooie boeken voor strandmomentjes.

 34. erg leuk altijd op zoek naar een verrassend boek

 35. Op dit moment is een vakantie in Italië, dit jaar nog, mijn Italiaanse droom. Ik ben bang dat ik toch geduld moet hebben tot volgend jaar.

 36. Centine Blaakman

  Ik wil graag nog een keer naar de wijngaard in Toscane, naar Castello Banfi. In deze wijngaard wordt wijn gemaakt die Centine heet, laat dat nou mijn voornaam zijn. Van vrienden heb ik al een keer een fles gehad uit dit gebied maar ik zou er graag zelf eens gaan kijken.

 37. Ik hou van de Italiaanse taal. Hopelijk kan ik ooit eens naar Italië gaan.

 38. karin de graaf

  zou er graag een leuke vakantiewoning willen hebben.

 39. Mijn plan voor dit jaar was eigenlijk een treinreis door Italië: Milaan, Firenze, Venetië, … Hier droom ik al jaren van!
  Dit zal nu wel opgeschoven worden naar een later tijdstip.

 40. Oh ik droom dagelijks van Italië, helaas in maart moeten annuleren, maar hopelijk dat we later dit jaar nog kunnen. En wie weet ooit daar een huisje, ik blijf dromen

 41. Met onze camper dwars door Italië rijden, te beginnen op Sicilië. Een echte roadtrip dus.

 42. ruud van der weele

  nog een keertje terug naar florance, lekker italiaanse pasta wat rondwandelen en een heerlijk ijsje eten en als afsluiter nog even een wedstrijdje kijken van fiorentina.

 43. 1 keer met een vriend naar Umbrië in Italië geweest. Wat een mooi land is dat toch

 44. Dani van Doorn

  Mijn Italiaanse droom is romans en novelles schrijven die zich afspelen in Italië. De eerste novelle is een feit. Maar voor de volgende verhalen wil ik nog veel meer van Italie afweten en wat kan ik beter lezen dan een verhaal dat zich afspeelt in Italië en dat geschreven is door een schrijfster met Italiaanse roots?

 45. Marijke Boulet

  Ik ben nog nooit in Italië geweest dus mijn droom is om een rondreis te maken in dit prachtig land. Eigenlijk ben ik zot van alles wat met italië te maken heeft. Ik hou van hun geschiedenis , schone natuur , lekker eten , …

 46. Ik vind Italië een waanzinnig mooi land ! En ik hou van de italiaanse keuken. Mijn droom is om ooit op reis te gaan naar Italië.

 47. Bij mijn nicht op bezoek.

 48. Als ik toch mag dromen, zou ik graag de hele Italiaanse kust afreizen (echt van aan de Franse grens helemaal naar beneden en terug naar boven tot aan de grens met Slovenië) en de kust van de Italiaanse eilanden erbij. Dat wordt een reisje van vele maanden 🙂

 49. Fantastische schrijfstijl, heerlijke vakantie literatuur.

 50. Dit jaar geen Italië, geen heerlijke vakantie. Dan maar lekker dromen over Italië met dit mooie boek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *