Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Dromen van Italië – Nicky Pellegrino

Tijdens onze Zomerlezen Zesdaagse tippen we elke dag een nieuw boek, perfect voor in de koffer maar net zo heerlijk om thuis bij weg te dromen en te genieten van Italiaanse sferen. Vandaag delen we een fragment uit het nieuwe boek Dromen van Italië van Nicky Pellegrino.

‘Dit is je kans om je eigen huis in Zuid-Italië te kopen voor minder geld dan je voor een kop koffie betaalt. Het pittoreske bergstadje Montenello verkoopt enkele historische huizen voor slechts één euro per stuk. De enige voorwaarde is dat de kopers hun nieuwe huis binnen drie jaar renoveren en bereid zijn een belangrijke rol te spelen in deze kleine en vriendelijke gemeenschap.’

Als Salvio Valentini, de burgemeester van het Italiaanse dorpje Montenello, een aantal gebouwen in zijn geliefde dorp te koop aanbiedt voor één euro, gaat zijn bericht viraal en wordt het gemeentehuis overspoeld door reacties.

De reacties komen onder meer van de pas gescheiden Mimi, die dit als dé kans ziet om na haar scheiding een eigen leven op te bouwen, van de Australische Edward en Gino, die met pensioen zijn en ‘een project’ zoeken, en van Elise, die al jaren probeert samen met haar vriend een huis te kopen maar die in Londen geen schijn van kans maakt op een betaalbare woning.

Het is aan Salvio en zijn assistent Augusto om uit deze reacties die mensen te vinden die passen bij hun droom van hoe hun dorpje weer tot leven gebracht kan worden, en om deze droom waar te maken.

Nieuwsgierig? Via deze link lees je alvast een fragment.

Dromen van Italië | Nicky Pellegrino | vertaald door Jolanda te Lindert | ISBN 9789026151620 | € 20,- | Uitgeverij De Fontein | bestel Dromen van Italië via deze link bij bol.com

Lees meer Italiaanse romans van Nicky Pellegrino
Nicky Pellegrino heeft nog veel meer heerlijke romans op haar naam staan die zich (deels) afspelen in Italië, zoals Terug naar Villa Rosa, Kookschool d’Amore, Een zomer in Venetië en Olijven met oregano. Laat je meevoeren naar Nicky’s Italiaanse zomers en geniet!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

222 reacties

 1. Mijn droom is om vanuit het noorden van Italië langzaam naar het zuiden te reizen. Stoppen op mooie plekjes en genieten van het Italiaanse leven.

 2. Ik droom om vanuit het noorden van Italië langzaam naar het zuiden te reizen. Stoppen op mooie plekjes en genieten van het Italiaanse leven.

 3. Mijn droom is om ooit te trouwen op het eiland Capri.

 4. M.P. van Brummen-Veeneman

  Mijn droomland is Italie

 5. Dorry van Geemen

  Ik zou graag een rondreis maken door heel Italië, en dan ook allerlei kleine plaatsjes bezoeken en genieten van de natuur, cultuur en natuurlijk van de Italiaanse keuken!

 6. Mijn droom is dat Corona voorbij is en ik weer naar mijn geliefde Amalfikust kan zonder angst te hebben!

 7. Tineke Plaizier

  Mijn droom is om ooit nog eens een lange tijd in Umbrie te toeven om nog vele mooie niet toeristische oude stadjes en dorpjes te bezoeken.Zoveel schoons is er in Umbrie waar ik helemaal in weg wil zinken.

 8. Petri Aygünes

  Mijn droom is een textielreis door Italië, genieten van mooie (quilt)stoffen en textiele kunst.

 9. Mijn Italiaanse droom is lekker dineren op een balkonnetje in een stad met de zonsondergang!

 10. Mijn Italiaanse droom: reizen door Toscane en Umbrië, genieten van de mooie natuur, de zon, de stadjes en dorpjes en het lekkere eten!

 11. Mijn Italiaanse droom is afvallen met het Mediterraans dieet.

 12. Na een bijzonder jaar ( corona brak uit) hard werken in de zorg …ik ben operatie assistente en ging buddy werk op de ic doen en wordt draai team. hoopte wij als gezin herlijk naar Sicilië op vakantie te gaan.omdat de laatste 3 jaar het niet lukte…en nu durven wij niet, helaas om ons heen begint het virus weer. dus wat zou ik graag op droom vakantie gaan in dit boek.en genieten van mooie zinnen en beschrijvingen over dit fantastische land. thuis in mij tuintje aan een cappuccino. en ondertussen dan in onze vakantie thuis maar een italiaanse week organiseren .

 13. altijd op zoek naar een goed boek om deze vakantie in de tuin in weg te duiken

 14. Graag had ik mijn leergierig karakter gecombineerd met mijn groot hart voor la Puglia met een zomercursus… ‘s morgens les volgen en ‘s namiddags deze prachtige regio verkennen…HEERLIJK!!!

 15. Jacques Leliveld

  ..ben heel vaak in Frankrijk en Spanje geweest. In 1979 in Cap d’Agde.. vlak bij de Italiaanse grens.. we zouden toen in ieder geval even de grens hebben kunnen oversteken.. niet gebeurd… eenmaal terug van vakantie droomde ik toen regelmatig dat we het toch hadden gedaan met het treintje naar Ventemiglia.. Sinds ik de nieuwsbrief van Ciao Tutti ontvang en dus de blogs van Saskia lees, keert die droom regelmatig terug.. Ik ben nu 79.. zou toch nog graag een keer hebben gegaan.. als het er niet meer van komt.. dan lees ik er maar over.. Ben benieuwd

 16. Mijn droom is Italië. Dit jaar kunnen we er moeilijk op reis. Als alternatief lees ik zoveel als ik kan over Italië.
  Ik hou van het land, de taal, de sfeer, …
  Italië is als een microbe die in me zit. (gelukkig een gezonde)

 17. Van den Brink

  Heerlijk om te lezen in de vakantie op de camping ben 71 maar ga weer kamperen. De lucht snuiven,wandelen en veel meer fijne dingen in Italia

 18. Patrick Mertens

  Mijn droom is om Sicilië helemaal te ontdekken!!!

 19. Cornelis Annemie

  Mijn droom is om eens een hele rondreis door Italië te maken, hopelijk komt het er ooit van als we met pensioen zijn dan hebben we verlof genoeg!!!

 20. Ik droom ervan om uit een rondreis te maken door de Toscane en Umbrië met een bezoek aan Rome

 21. Jacques Leliveld

  in mijn reactie van 25 juli dient de plaats Cap d’Agde te worden vervangen door Antibes.. Was een beetje in de war.. komt van al dat dromen en/of kwestie van leeftijd..

 22. Peter Pellegrino

  Wat leuk Nicky Pellegrino mooie boeken lijkt mij met een schrijfster met romantische naam misschien familie van mij ??
  Ik ga snel haar boeken kopen want Italië zijn wij bijna overal geweest behalve Montenello wie weet kan zij ons aan een mooi huis helpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *