Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Milo Manara maakt een prachtige graphic novel van Umberto Eco’s De naam van de roos

De wereldwijde bestseller De naam van de roos van Umberto Eco (1932-2016) is nog altijd ongekend populair. Miljoenen lezers genoten van de zeven dagen en nachten vol geheimzinnige verschrikkingen die de franciscaner monnik William van Baskerville en zijn metgezel Adson moesten doorbrengen in een geheimzinnige abdij in het noorden van Italië, in het begin van de veertiende eeuw.

Ruim veertig jaar na verschijning van de eerste druk van De naam van de roos duik je in een geheel nieuwe versie van het verhaal. Niemand minder dan Milo Manara (voor wie Umberto Eco als groot stripliefhebber veel bewondering had) tovert Eco’s roman om tot een graphic novel op groot formaat (net iets groter dan A4), hetgeen voor een geheel nieuwe beleving van het verhaal zorgt.

Een voorproefje van De naam van de roos

Geniet alvast van een voorproefje met een aantal prachtige pagina’s uit deze graphic novel:

Achter in het boek vind je ook een aantal schetsen van Manara’s hand. Zijn illustraties zijn overigens ingekleurd door zijn dochter Simona Manara.

Lees, kijk en geniet verder in

De naam van de roos | Umberto Eco & Milo Manara | vertaald door Pietha de Voogd | ISBN 9789044653489 | € 24,99 | uitgeverij Prometheus | koop deze unieke editie van De naam van de roos bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com

Het tweede deel van deze graphic novel op basis van De naam van de roos verschijnt naar verwachting in 2024. Uiteraard houden we je op de hoogte.

Wil je in de tussentijd meer lezen van Manara’s hand? Hij maakte eerder Met degen en palet, over het leven van Caravaggio.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *