Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Bellagio – het spannende eerste deel van De Alfa-vrouwen-trilogie

In de roman Bellagio reis je mee van de tulpenvelden bij Alkmaar naar de luxe hotels in Bellagio, aan het Comomeer. Nan Adams schetst het leven van een jonge vrouw die zich ondanks tegenslagen staande houdt en generaties vrouwen weet te inspireren.

Namens Loft Books delen we een fragment van dit romantische verhaal dat je meevoert naar het noorden van Italië.

Meeslepende familiegeschiedenis

Als Geraldine tijdens het verjaardagsfeest van haar overgrootmoeder Beatrice een telefoontje krijgt over de verloren gewaande Alfa Romeo van haar familie, kan ze haar nieuwsgierigheid niet bedwingen.

Waar was de auto al die tijd? En waarom schrikken haar moeder en overgrootmoeder zo wanneer ze horen dat de oldtimer gevonden is? Geraldine besluit haar journalistieke talenten in te zetten en Beatrice te vragen naar de ware geschiedenis van haar familie.

In een meeslepend relaas neemt Nan Adams je mee door het epische leven van Beatrice, vol oorlogsdrama’s en dodelijke intriges.

Geniet van een fragment uit Bellagio

We delen een fragment uit Bellagio, dat je meeneemt naar het Bellagio van 1938:

Ik wist toen ik de lobby van Villa Serbelloni in liep dat mijn leven nooit meer hetzelfde zou zijn. Het voelde als thuiskomen, alsof ik hier hoorde.

De uiterst voorkomende receptionist liet papa, mama en mij het restaurant zien en ik zag de meest chique tafels, gedekt met damasten kleden, kristallen glazen en zilveren bestek.

Het uitzicht over het meer benam mij de adem, maar wat mij vooral trok was het sprankelende zwembad in de tuin en de lange houten aanlegsteiger bij de waterkant waar ik meisjes in strakke badpakken en jongens in korte broeken zag praten en lachen.

Rubberen dameskostuums en ontblote mannelijke bovenlijven! Dat had ik alleen maar in mama’s modetijdschriften gezien.

Als ik met mijn vriendinnen ging baden bij Bergen aan Zee, dan droegen de meiden gebreide zwemtenues en de jongens tweedelige katoenen pakken. Ik kon niet wachten om naar de jongelui toe te gaan en te vragen of het water in het meer warm genoeg was om in te baden.

Het balkon van onze suite had uitzicht over de nauwe straatjes van Bellagio, maar ook over het Lago di Como, het Comomeer, waar bootjes en veerpontjes heen en weer voeren. ‘Papa!’ riep ik. ‘Wat is het hier mooi! En chic! Hebben we zoveel geld dat we dit kunnen betalen?’

Waarom ik het vroeg wist ik eigenlijk niet. Waarschijnlijk omdat het een van de mooiste hotels was waar ik ooit was geweest en papa weliswaar als bankier in Alkmaar veel geld verdiende, maar zoveel dat we dit sprookjespaleis konden betalen…‘Breek daar je mooie hoofdje maar niet over,’ zei mijn vader en hij kneep me in mijn wang.

We waren in een paar uur vanuit Lugano, een stadje in het uiterste zuiden van Zwitserland, eerst door een groen heuvelgebied en daarna een heel eind langs het water gereisd tot hier, in Bellagio, een dorpje op een landtong in het Comomeer.

De auto waarin we reden was een Citroën Traction Avant Cabriolet die papa in Lugano had gehuurd. Ik kreeg er geen genoeg van om dat automerk uit te spreken en stelde mij voor hoe mijn vrienden in Holland zouden reageren als ik ze over mijn vakantie zou vertellen.

‘En welke auto reed je vader?’
‘Een Citroën Traction Avant Cabriolet,’ zou ik dan nonchalant zeggen. Hoe zouden mijn vrienden kijken!

We waren in deze zomervakantie eerst met de trein naar Zwitserland gereisd. Papa had zaken te doen bij de Banca della Svizzera Italiana in Lugano. En romantisch was Lugano, mijn god!

We sliepen in het Grand Palace Hotel, waar ik een kamer en suite had met die van papa en mama. De hoge verandadeuren openden naar binnen. Erachter was het schattigste balkonnetje dat ik ooit had gezien. Het was van donkergroen geverfd gietijzer en er hingen manden aan, gevuld met geraniums en klimop. Mijn liefde voor plantenbakken met kleurige bloemen is toen ontstaan.

Als ik over de balustrade naar beneden keek, zag ik de drukke promenade van de stad en daarachter glinsterde en schitterde het water van het meer. Symbolisch, want die paar dagen in Lugano waren een en al glitters.

Misschien had papa de wagen trouwens wel te leen gekregen van zijn Zwitserse bankierscollega’s want zij waren enorm gastvrij en legden ons in de watten.

We gingen elke avond met ze uiteten, ik in een lange zomerjurk die mama voor mij had laten maken. Overdag gingen we mee uit varen, ik in mijn gebloemde jurk met bijpassend vestje en met een grote hoed op tegen de scherpe zon.

Terwijl papa zijn besprekingen had in het grote bankgebouw aan het plein, gingen mama en ik flaneren door de winkelstraatjes en aten we het heerlijkste ijs. ‘Ik zou hier altijd wel willen blijven!’ Ik kneep in mijn moeders arm.

‘Dit leven behoort jou toe, kind,’ antwoordde ze. ‘Hier ligt je toekomst, let op mijn woorden. Je vader en ik zullen er alles aan doen om dat voor jou mogelijk te maken.’

Lees verder in

Bellagio | Nan Adams | ISBN 9789047207443 | Loft Books | verkrijgbaar als e-book (€ 8,99) en als luisterboek (€ 9,99) | na Malibu – het tweede deel van de trilogie – gaan ze in Mayfair, het laatste deel, terug naar Milaan om de laatste geheimen op te lossen…

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Ben heel erg benieuwd naar dit boek.

  2. Simone HEIKENS

    Dit boek lijkt mij zeer interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *