Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Antica Bottega del Vino – wijntempel in Verona

Benvenuti nel tempio del vino, welkom in de wijntempel van Antica Bottega del Vino! Dit historische, culinaire symbool van Verona is al sinds 1890 een van de meest prestigieuze restaurants van Verona. Het is in heel Italië beroemd aangezien je hier een van de grootste wijnkelders vindt.

Anticva-Bottega-del-Vino-Verona (1) Italy - Veneto Anticva-Bottega-del-Vino-Verona (5)

Een absolute must do is dan ook een kort bezoek aan de wijnkelder onder het restaurant. De obers leiden je er na je lunch of diner graag even rond. Hier vind je bijna alle Italiaanse wijnen, maar ook een uitgebreide selectie buitenlandse wijnen van over de hele wereld. Het lijkt hier wel of de menukaart een bijlage is van de uitgebreide wijnbijbel.

Anticva-Bottega-del-Vino-Verona (2) Anticva-Bottega-del-Vino-Verona (3) Anticva-Bottega-del-Vino-Verona (6) Anticva-Bottega-del-Vino-Verona (7)

Ook bij de unieke streekgerechten is wijn vaak de hoofdrolspeler. Proef bijvoorbeeld de risotto all’amarone of de varkenswangetjes gestoofd in Amarone. Een andere lokale lekkernij is het gebraden Brogno-lamsvlees uit Lessinia.

Anticva-Bottega-del-Vino-Verona (9) Anticva-Bottega-del-Vino-Verona (11)Anticva-Bottega-del-Vino-Verona (8)

Het succesverhaal van dit restaurant is het resultaat van de passie en het vakmanschap van de mensen die hier werken en die zelfs de meest veeleisende fijnproevers niet teleur zullen stellen, mede dankzij de hoogstaande kwaliteitsingrediënten die worden gebruikt.

De echte ster is en blijft de wijn, met zijn ongelofelijke mix van authentieke smaken. L’Antica Bottega del Vino werd niet voor niets verschillende malen geprezen door het tijdschrift Wine Spectator. Het kreeg zelfs de titel van Wine Spectator Excellence en de Wine Spectator Grand Award.

Non è possibile raccontare una Bottega che puoi soltanto vivere – zoals ze zelf zeggen. Het is niet mogelijk om over een Bottega te vertellen die je eigenlijk alleen kunt beleven. Ga dus zeker zelf een kijkje nemen als je in de buurt bent!

Anticva-Bottega-del-Vino-Verona (10)Anticva-Bottega-del-Vino-Verona (14) Anticva-Bottega-del-Vino-Verona (15) Anticva-Bottega-del-Vino-Verona (12) Anticva-Bottega-del-Vino-Verona (13)

Je vindt Antica Bottega del Vino aan de Via Scudo di Francia 3 in Verona.De Bottega (voor kleine hapjes of een aperitivo) is elke dag open van 11.00 tot 1.00 uur. Het restaurant is elke dag open voor lunch (van 12.00 tot 14.40 uur) en voor diner (van 18.30 tot 23.00 uur). Reserveren is aan te raden en kan telefonisch (0039-0458004535) of via e-mail.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

3 reacties

  1. Oh mijn god, dit ziet er fantastisch uit. Zojuist gereserveerd voor volgende week!

  2. Mooie reeks van adressen van Verona.
    Hadden zelf een geweldige ervaring in Trattoria al Pomieri in Verona
    Vergeet vooral de succulente charcuterie hier niet.

  3. Grazie Rudy, daar gaan we een volgende keer proeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *