Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Verleidelijke kleurenpracht in de tuin van Villa Pisani Bolognesi Scalabrin

tuin-Villa-Pisani-Bolognese-Scalabrin (3)tuin-Villa-Pisani-Bolognese-Scalabrin (2)

Deze prachtige tuin is de kleurrijke erfenis van Evelina Pisani van Millingen, die in 1830 werd geboren in Istanbul, waar haar vader, Julius van Millingen, werkte als arts van Lord Byron. Evelina ging op jonge leeftijd bij haar oma in Rome wonen, waar ze een veelzijdige opvoeding genoot.

Na een terugkeer van enkele jaren naar Istanbul maakte ze een reis naar Venetië, waar ze haar toekomstige man ontmoette, Almoro Pisani. Het enige landgoed dat hij nog bezat, was de vervallen Villa Pisani te Vescovana, gelegen tussen de Colli Euganei en de rivier de Adige.

Evelina besloot de villa, die in de vijftiende eeuw werd gebouwd door kardinaal Francesco Pisani, helemaal op te knappen. Evelina boekte groot succes met haar renovatieproject, maar het belangrijkste was de aanleg van een bloementuin, die in het voorjaar volstaat met tulpen en in de zomer met rozen – iets wat in Italië ongebruikelijk en kostbaar was. Haar liefde voor tulpen en bloemen kwam voort uit haar Nederlandse achtergrond en haar jeugd in Istanbul.

tuin-Villa-Pisani-Bolognese-Scalabrin (4) tuin-Villa-Pisani-Bolognese-Scalabrin (6)

Ze hield van de natuur en koesterde haar tulpen en vele dieren met speciale fantasienamen. Veel bezoekers vanuit Noord Europa en Amerika streken hier neer om haar tuin te bewonderen. Ze noemde haar tuin Crispin de Pass, omdat het ontwerp geïnspireerd was op de Hortus Floridus, uit het boekwerk van de zestiende-eeuwse Nederlandse graveur Crispijn van de Passe:

Hortus Floridus Crispin van de Passe

De huidige eigenaresse van de villa, Mariella Bolognesi Scalabrin, ontvangt bezoekers van zowel de villa als de tuin met open armen. Het hele jaar door is het mogelijk op aanvraag de privétuin te bezoeken, maar nog veel leuker is het om te logeren in een van de acht antiek ingerichte B&B kamers, met uitzicht op de tuinen, waarin ook een groot zwembad te vinden is.

Villa-Pisani-Bolognese-Scalabrin Villa-Pisani-Bolognese-Scalabrin-2
Wil je graag verblijven bij Villa Pisani Bolognesi Scalabrin in Vescovana? Dan kun je reserveren via VillaPisani.it of via 0039-0425920016.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *