Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Giardino Barbarigo – een tuin vol watergrapjes van Bernini’s broer

Benvenuti in de Giardino Barbarigo, die officieel de Giardino Barbarigo Pizzoni Ardemani heet. Deze prachtige tuin in de buurt van Padova werd in de tweede helft zeventiende eeuw aangelegd in opdracht van kardinaal Gregorio Barbarigo, aan wie de tuin ook zijn naam dankt.

Het ontwerp is van de hand van Luigi Bernini, de broer van niemand minder dan Gianlorenzo Bernini, de beroemde Romeinse architect en beeldhouwer die onder meer tekende voor het olifantje voor de Santa Maria sopra Minerva, de zuilengalerij op het Sint-Pietersplein en de Fontana dei Quattro Fiumi op Piazza Navona.

Luigi creëerde een magische tuin, met metershoge heggen en vol beelden, fonteinen, vijvers, een doolhof, watervallen en ‘watergrapjes’, allemaal georganiseerd rond twee assen die de tuin van oost naar west en van noord naar zuid doorkruisen.

Loop zeker even langs het konijneneiland en het Monument van de Tijd, dat de sleutel zou zijn naar je eigen perfectie…

Een wandeling langs de west-oost as is één groot waterspektakel, met onder meer drie vijvers, statige marmeren beelden en sprankelende fonteinen.

Aan het einde van deze waterboulevard staat de statige Poort van Diana, die bewaakt wordt door drie zwarte zwanen die bezoekers goed in de gaten houden…

Je vindt de Giardino Barbarigo Pizzoni Ardemani in Valsanzibio di Galzignano Terme. De tuin is geopend van eind februari tot het tweede weekend van december, van tien uur ‘s ochtends tot zonsondergang (de kassa sluit doordeweeks tussen 13.00 en 14.00 uur). Op de website van de Giardino Barbarigo vind je meer informatie.

met dank aan Giardino Barbarigo voor een aantal foto’s

Nog meer mooie tuinen in Italië
De Ciao tutti Special Giardinissimo omvat de mooiste tuinen van heel Italië. Met deze unieke tuinenselectie, die meer dan 100 tuinen en ruim 600 pagina’s beslaat, valt er lekker veel te genieten. Een voorproefje bekijk je via deze link.

Bestel Giardinissimo voor € 6,95 

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, je laptop of tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *